USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сезон полуниці на Володимирщині: ціни кусаються, здешевлення не буде

15 Червня 2017 07:00
Сезон полуниці з відкритого ґрунту в самому розпалі, а ціни вже такі, що плакати хочеться. Про це роповідають самі володимирчани, передає «Район.Володимир-Волинський».

"Торік в цей самий час могла купити полуницю віддавши за кілограм 15 гривень. А цьогоріч - 30 гривень, вкрай рідко 25 за кілограм просять, - говорить володимирчанка пані Тамара. - І це рахуйте, що зараз самий розпал сезону, як кажуть господарі – саме висип. А це означає, що дешевшою полуниця уже не буде".

До слова, полуниця на ринках Володимира-Волинського нині вартує від 30 до 35 гривень за кілограм. Рідко можна виторгувати за 25 гривень. А більше тижня тому ягода була і по 40 і по 45-50 гривень за кілограм.
Самі ж господарі, які привезли свій червонобокий крам на ринок, кажуть, що змушені тримати таку ціну, бо полуничний врожай цьогоріч вкрай мізерний. Пізня весна, заморозки аж до травня…Все це позначилося на цьогорічному врожаї ягоди.

- Я над нею крихтіла аж до самого літа, підживлювала, обробляла, кутала від морозів, а тепер маю задарма віддати, - каже продавчиня із Торчина, яка привезла вирощену на власному господарстві полуницю на володимирський ринок. – Ми ж не перекупщики, своє продаєм. Ви гляньте, які ціни на парникову полуницю, вони ж теж сильно не «впали». І не «впадуть», не чекайте. Бо якби люди дешевше продавали, то б і їм нікуди було б діватись - знижували б ціну. А так...
Ще тиждень-два і полуницю в такій кількості не побачиш на міському ринку. Однак, як переконують нас і продавці і покупці, суттєвого її здешевлення теж чекати не слід. Отож, наїстися «від пуза» та закрутити кілька баночок пахучого варення теж навряд чи вийде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
покупець Показати IP 15 Червня 2017 07:56
Крахобори блін!!! Свою з грунта прирівнюють до ранньої з Закарпаття яку у теплицях вирощують і де витрат більше і яку на прикінці дешевше продавали! Їжте самі за таку ціну, не дуже це і обов'язкова ягода! Вже взагалі гроші розум відняли!
Міщанка до покупець Показати IP 15 Червня 2017 09:13
А ви хоч щось у своєму житті виростили, що так недооцінюєте працю на землі? Мабуть ні, бо не маєте поняття, як від тої праці болить поперек та скільки коштують ліки для нього! 30 грн зараз - це копійки, а щоб поїсти ягоди не потрібно їсти по 10 кг.
село до Міщанка Показати IP 15 Червня 2017 10:43
Що тут вирощувати? :))) Саме полуниця виликих вкладань не потребує і не розповідайте тут казки і не викликайте штучне співчуття!!!
:-) до покупець Показати IP 15 Червня 2017 09:31
А чого стільки жовчі виливаєте за полуницю?? Чого не кричите на скільки виросли ціни загалом за останні пів-року?? Чого не висловлюєте "подяку" уряду за підвищення безпідставне мінімалки в 2 рази, що і потягнула за собою ціни?? Економіка, бачте, наука точна і 2+2=4 тут, а не як в наших "геніїв економіки" то 3 то 5, в залежності, що лохторат слухати хоче.
:-( до :-) Показати IP 15 Червня 2017 10:42
Стаття про полуницю - от і пишуть люди про полуницю! А таки "писаки" тільки і вміють все в одну купу змішати, щоб суті ніхто не зрозумів! Ну це так притаманне українцям... :(
:-) до :-( Показати IP 15 Червня 2017 13:18
В цьому Ви праві, дивитись на проблеми поверхнево і вважати це за суть - таки притаманне більшості українцям. Для тих, хто не розуміє причинно-наслідкової природи процесів, будь який примітивний аналіз ситуації видається змішаною купою. Більше пояснювати немає сенсу. Полуниця дорога, селюки зажралися, самі неї їжте, вдавіться своєю полуницею, зрада - так, думаю, Вам доступніше буде.
? Показати IP 15 Червня 2017 08:06
Волиняки вони такі:давитися будуть ,викидати але не вступлять ні копійки.
ОЛЕГ Показати IP 15 Червня 2017 09:19
Да хай вона зогниє уся ! і зібрана і на городах вже зараз-!!- купляти не буду !!!
К. лучанин Показати IP 15 Червня 2017 09:57
ДО МІЩАНКИ : НЕ ТРЕБА ЛІПИТИ ЗАХМАРНИХ ЦІН !!! Я впевнений , що в звязку із низькими статками наших громадян , значна частина цього врожаю полуниці не буде реалізована через завищену ціну! МІЩАНКО, 30грн. це не копійки, це - ГРОШІ. Дощів, до речі у Луцьку не було і в мене на присадибній ділянці полуниця у цьому році ВДАЛАСЬ на відміну від попередніх років. А ранню полуницю ( на початку червня) я купував по 34грн. (привозна).Купив на 20грн. , а вона НІЯКА за смаком, хоча на вигляд ГАРНА БУЛА. Жлобство у окремих продавців полуниці БЕЗ МІРИ! От вам МІЩАНКО все пояснення ситуації! Ціна товару повинна враховувати купівельну спроможність людей інакше його не будуть КУПУВАТИ і ви нічого не заробите окрім болячки у попереку.
луцький до К. лучанин Показати IP 15 Червня 2017 10:46
1000% Вони вдушаться за копійку, ціну не зкинуть, а з людей дерти будуть до останього, хоч потім викинуть але не уступлять :) Менеджери хр#@ві :)))
луцьк до луцький Показати IP 15 Червня 2017 13:08
каліталісти херові...хай вона з гние.....
!!!!!!!!!!!!! Показати IP 15 Червня 2017 22:43
Якби Ви Шановне Панство, хоч один рік доглядали за полуницею, то знали, що цілий рік треба полоти, підживляти!! А тільки два тиждня можна зібрати урожай і то якщо доглядати, щоб пташки не поїли!!!! Дай Боже, щоб всі попробували вирощувати полуницю і побачили чи можна її дешево продавати!!! Ви думаєте, що тільки червень доглядати потрібно, всі інші місяці відпочивати? Ви дуже-дуже помиляєтесь!!!!!!!!!
Торчинець Показати IP 16 Червня 2017 01:12
Народ! Моїх декілька сусідів займаються полуницею. І ви знаєте та хай вона скапає та полуниця щоби нею займатися і її їсти. Це є дуже важка праця і дуже отруйна і не потрібна ягода. Хочте з"їсти? Посадіть в себе клаптик 3*3м і не заморачуйтесь. Моя вам порада.
Торчинець Показати IP 16 Червня 2017 01:16
І ще на підтвердження. Що ви на це скажете? Коли її зелену пізно у вечері кропиш - а на ранок вона вже червона.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus