USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Шаховий фест провели за швейцарською системою. ВІДЕО

10 Березня 2012 11:30
Другий рік поспіль у Ковелі організовують дитячий шаховий фестиваль. Турнір набув міжнародного статусу, а учасниками цьогорічних змагань стали близько ста юних шахістів з різних областей Західної України, Вінниці та Глухова, а також гості з сусідньої Білорусі.
Про це повідомляє Телевізійний центр Ковель.
44 шахівниці компактно розмістились в ігровому залі комплексної ДЮСШ імені Євгена Кондратовича. За пересуванням фігур під час партії уважно стежили не лише самі шахісти та їхні тренери.
Серед учасників шахового фестивалю майже кожен другий ‒ ковельчанин.
Тренер з шахів, головний суддя змагань Олена Черняк розповіла, що змагання проходять за швейцарською системою ‒ за правилом швидких шахів.
«Ці змагання дуже корисні тим, що діти приїжджають, знайомляться. Проводять змагання для того, щоб дітки розвивалися, бо це гра розумова», ‒ зазначила вона.
З-поміж ковельчан найкращий результат показав Юрій Чеснюк. Він став призером турніру серед найстарших шахістів.
А абсолютним переможцем фестивалю став представник Новояворівського клубу шахів, 16-річний кандидат в майстри спорту і вихованець тренера Андрія Матвійчука Тарас Панчишин.
«Партії були деякі цікаві, суперники також цікаві. Переважно грав із тими, з ким вже зустрічався на інших турнірах. Нові враження, нове місто. Організація дуже хороша: шахт євро класу, годинники фіде, є ігрова зона, є місце для вболівальників, кубки, медалі, ‒ все на вищому рівні», ‒ поділився враженнями переможець.
Окрім Тараса Панчишина на найвищу сходинку пʼєдесталу пошани піднімались також його одноклубник Василь Марчишин, Андрій Придун зі Львова та лучанка Дарина Забокрицька.
Кращою серед дівчат за шахівницею стала представниця Білорусі Марія Подобєдова з Кобрина.
Організатори турніру потурбувалися, аби кожен із його учасників повіз додому не лише памʼятні медалі та кубки, а й найкращі спогади.
Традиції шахового фестивалю у Ковелі розвиватимуть і в подальшому. А головне його завдання ‒ популяризація шахів серед дітей та молоді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus