USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Змістовне дозвілля: у Луцьку – шаховий турнір серед дітей. Фото

10 Квітня 2023 08:58
У луцькому осередку «Біла тура» відбувся шаховий турнір серед початківців із нагоди великодніх свят. У ньому взяли участь діти від шести до тринадцяти років. Мета змагань – популяризація шахів та проведення змістовного дозвілля.

Організував захід Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Підтримав таку ідею Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який подарував усім учасникам смаколики.

Сімнадцять юних спортсменів зіграли за швейцарською системою. Згідно з нею, у першому турі пари суперників визначалися жеребкуванням. У кожному наступному між собою грали ті гравці, які набрали однакову або близьку кількість очок. Переможцем турніру в підсумку став Юрій Наумук. Друге місце у Валерія Бєлімова, третє – у Василя Буковського.
У сусідній залі мали змогу помірятися силами батьки, але, звісно, поза конкурсом. Деякі охоче розкладали фігури на столі. Крім того, у клубі була можливість пограти в шашки.

Як розповідає мама учасників Зоряна Рабан, віддала своїх дітей на шахи, адже вони розвивають логіку. За її словами, це дуже гарний інструмент, щоб відволікти від гаджетів і спрямувати їхнє мислення та зосередженість у щось більш корисне.
Директорка КЗ «Спорт для всіх» Наталія Назарук наголосила, що ці змагання відкривають серію спортивних заходів, приурочених до великодніх свят. За її словами, організовуватимуть їх протягом тижня в різних мікрорайонах Луцька.

«У Вербну неділю стартував перший захід – шаховий турнір. Юні учасники показали свої знання та визначили найсильнішого. Ми побачили, як наші розумні діти-початківці показували гарні результати», – зазначила Наталія Назарук.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода привітала учасників та глядачів із прийдешніми великодніми святами.

«Дуже приємно бачити багато діток та батьків на змаганнях із шахів. Чудово, що цей вид спорту розвивається, ми маємо багато талановитих дітей. Фонд Ігоря Палиці надалі підтримуватиме шахово-шашковий спорт, надалі буде заохочувати учасників призами, солодкими подарунками, аби в них не згасав інтерес до ігор в шахи та шашки. Адже саме ці заняття розвивають логіку та мислення, сприяють покращенню розумових здібностей», – зауважила очільниця Фонду.
Наприкінці спортсмени-початківці отримали пам’ятні медалі. Юним шахістам сподобалися змагання, тому вони подякували організаторам оплесками, а після цього взялися відкривати пакунки із солодощами.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus