USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Шахраї «тримали на гачку»: лучанин купляв авто в інтернеті та втратив 130 тисяч

26 Липня 2023 15:09
«Я вже розумів, що це все, що мене одурили, коли скидав останні гроші, але ж перед тим вже надіслав 90 тисяч», – так пояснює свій необдуманий вчинок 26-річний лучанин, який днями став жертвою шахраїв.

Про це інформує поліція Волині.

Лучанин мав намір придбати автомобіль, про що знайшов відповідне оголошення на одній з популярних платформ. Тож почав спілкування з особами, які мали доставити транспортний засіб з-за кордону.

Повна вартість від власника становила 3 тисячі доларів. Однак чоловіка попередили, що будуть і інші витрати: оплата незакритих штрафів, перевезення авто, водій тощо.

Тож громадянин здійснював перерахування грошей кількома платежами. Остаточна сума збитку, про яку він заявив до поліції, становить 130 тисяч гривень.

Чоловік розповів, що його шахраї «тримали на гачку». Відео автомобіля надсилали, однак без будь-якого звуку та голосу. Вже це мало б насторожити покупця. Далі шахраї надіслали нібито паспорт власника, але й цей документ в результаті виявився фіктивним. Згодом, вже коли потерпілий переслав значну суму коштів, шахраї вдались до зухвалого шантажу, підвищували голос, переконували, що хлопець залишиться взагалі без автівки, якщо не виконає всіх умов.

Надсилаючи останні гроші, чоловік частково зрозумів, що його ошукали, але на той момент втратив значну суму кошів і вже перебував ніби під гіпнозом шахраїв, тож скинув останні 15 тисяч гривень.

Нині, розповідаючи про втрату своїх коштів, переконує: більше ніколи не надсилатиме гроші за будь-які товари чи послуги наперед.

«Якщо продавці починають спекулювати, шантажувати, вимагати додаткові оплати, отже, це з великою ймовірністю, – шахраї», – застерігає старша слідча Луцького РУП Іванна Лахтюк. У такому випадку варто негайно звернутись до поліції, надати всі дані, записи розмов з шахраями: це полегшить встановлення осіб зловмисників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus