USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шахта Нововолинська отримала транш на добудову

12 Квітня 2017 18:02
Профільне міністерство відкрило фінансування будівництва шахти №10 Нововолинська. Учора на пусковий об'єкт надійшов перший транш.

Про це повідомляє Волинська регіональна дирекція НТКУ.

Як розповів начальник Нововолинського управління державного казначейства Ігор Матвійчук, відкрито асигнування загального фонду державного бюджету у сумі 5 мільйонів гривень на продовження будівництва 10-ї шахти. Як відомо, цьогоріч уряд виділив на копальню-довгобуд 150 мільйонів, але щоб запустити її, потрібно не менше півмільярда.

Будівництво копальні б'є усі рекорди. Воно розпочалося у квітні 1989 року. Проектна потужність підземного підприємства – 900 тисяч тонн вугілля на рік. Воно забезпечить роботою 1,5 тисячі людей. Готовність шахти перевищує 80%. Але через хронічне недофінансування графік будівництва не виконується.

Попри труднощі й негаразди, шахтобудівники не сидять склавши руки. Зі слів директора передпускової дирекції шахти №10 Сергія Кожушкина, з початку року вони виконали будівельних робіт на 10 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus