USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Шахтар» - «Волинь»: напередодні

20 Листопада 2015 08:47
Луцька «Волинь» у четвер вранці потренувалася в Луцьку й відбула до Запоріжжя, де їй у грі 15 туру належить зустрітися із лідером чемпіонату донецьким «Шахтарем». Початок гри у суботу 21 листопада на «Славутич Арені» о 17:00. Про це інформують у прес-службі луцького клубу.

«Волинь» грає матч із «Шахтарем» уже в четвертому місті, окрім як Донецьк і Луцьк. Війна продовжує змушувати «гірників» подорожувати країною. У першому «емігрантському» поєдинку лучани грали з донеччанами в Черкасах, в другому - у Львові, і от тепер – гра в Запоріжжі. Нагадаємо, що в 2004 році політична складова змусила команди грати домашній для «Волині» матч в Одесі.

Передматчеві розклади. «Гірники» невпевнено розпочали сезон, але взяли своє восени й звично очолили турнірну таблицю. Але легкої прогулянки у грі проти «Волині» в «Шахтаря» не передбачається. Усі українські гравці основного складу «гірників», як і багато легіонерів, повертаються зі своїх національних збірних, де провели виснажливі передусім психологічно матчі, попереду в "гірників" матч в ЛЧ проти "Реалу" (25.11). Крім того, в Луческу дискваліфіковані Срна та Степаненко, відтак румунський наставник мусить вдаватися до кадрових ротацій. «Волинь» же перевела подих, має гарний настрій після перемоги над «Ворсклою» і зі свіжими силами готова побитися принаймні за нічию проти лідера чемпіонату. Так, як наша команда зробила це у травні цього року, практично позбавивши команду Луческу надій на чемпіонство.

Вверх-вниз. «Шахтар» не програє із середини серпня і виграв 8 матчів поспіль в чемпіонаті, вийшовши на 1 місце. «Волинь» у минулому турі перервала домашньою перемогою над «Ворсклою» серію із трьох матчів без перемог й закріпилася на 5 місці.

Історія стосунків. Статистика матчів «Волині» із «Шахтарем» не оптимістична для лучан. У 27 матчах чемпіонату України «Волинь» виграла тільки тричі, шість разів фіксувалася нічия і 18 перемог було за «гірниками». Різниця забитих-пропущених – 23:68 на користь наших «Шахтаря».

Кращі бомбардири в очних зустрічах лучан та донеччан – Луіс Адріано (8 голів) та Самір Алієв (3 голи). Із діючих гравців найбільше забивав у матчах суперників Тейшейра – 5 голів.

Якщо врахувати кубкові зустрічі, то тричі у воротах «Шахтаря» «розписався» Майкон Олівейра – одного разу у матчі чемпіонату в Донецьку та двічі в Кубку у квітні 2012 року у Луцьку.

Попередній матч.

Ліга Парі-Матч 2015/16 (2 тур), 23.07.2015,

Луцьк, 8180 глядачів, +34

ВОЛИНЬ – ШАХТАР – 1:4

Волинь (Луцьк): Шуст, Насонов (Шіш, 80), Жуніч, Шабанов, Польовий, Політило (к), Кравченко, Мемешев (Хомченко, 60), Гуменюк (Петров, 40), Матей, Кобахідзе

Запасні: Неділько, Логінов, Зінкевич, Деда

Шахтар (Донецьк): Пятов, Кобін, Ордець, Ракіцький, Шевчук, Малишев (Коваленко, 42), Фред, Тейшейра (к), Марлос, Тайсон (Бернард, 66), Гладкий (Едуардо, 74)

Запасні: Каніболоцький, Кучер, Азеведо, Дентіньо

Арбітр: Вакс (Хмельницький)

Голи: Матей (43 – з пен.) – Тайсон (25), Тейшейра (39, 54), Едуардо (90+3)

Попереджені: Жуніч (60), Хомченко (69) - Ордець (43)

Фото з цього матчу можна переглянути у цій галереї

Свої-чужі. Голкіпер «Волині» - Богдан Шуст, який з 2005 по 2013 рр. був гравцем «Шахтаря». За «Шахтар» виступає вихованець волинського футболу В’ячеслав Шевчук.

Іншою цікавою історичною складовою є родинні зв’язки гравця Волині Сергія Кравченка. Батько Сергія, також Сергій і також півзахисник, зіграв за Шахтар 100 матчів, забив 25 голів, став володарем Кубка СРСР.

Бомбардири. «Волинь» - Матей – 4 (3 – з пенальті), «Шахтар» - Тейшейра – 19 (4).

Дискваліфіковані: Тейшейра, Степаненко («Шахтар»)

За крок до дискваліфікації: Кравченко, Шіш – «Волинь».

Арбітр: Козик (Мукачеве).

Трансляція: «Футбол 2».

«Молодіжки»: Команди U-21 зіграють у п`ятницю 20 листопада, о 13.00 у Щасливому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ростик Показати IP 20 Листопада 2015 16:14
Бажаю перемоги

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus