USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шахтарі Волині поставили владі ультиматум. ОНОВЛЕНО

9 Січня 2015 16:46
Ініціативна група нововолинських шахтарів сьогодні, 9 січня, провела зустріч із нардепом Ігорем Гузем та міським головою Віктором Сапожніковим. Питання ті ж: добудова шахти № 10 і поступова реорганізація решти вугільних копалень; сьогодні на них мусив відповідати Ігор Гузь. Про це повідомляє Нововолинський інформаційний портал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯКЩО ШАХТАРІВ НЕ ПОЧУЮТЬ, НА МІТИНГИ «ВИЙДУТЬ» Й ІНШІ ГАЛУЗІ, - КАРПОМИЗ

Зокрема, шахтарі поцікавилися, чому їхній обанець у парламенті проголосував за бюджет, у якому ні копійки не передбачено на розбудову чи реорганізацію шахт. Нардеп розповів, що наосліп голосував за бюджет для того, аби країна уникнула ще більш скрутного фінансового становища. "Бюджет буде переглянутий 15 лютого, будуть внесені відповідні зміни", - сказав депутат.

Після півгодинного спілкування шахтарі з нардепом вирушили до Сокаля, де саме в цей час тривала нарада представників обласної, районної влади, вугільних підприємств, профспілок та нардепа Олега Мусія. До приміщення пустили тільки п'ятьох гірників, директорів шахт та пресу, мовляв, конференц-зала надто тісна.

Як не дивно, у залі не виявилося жодного рядового львівського шахтаря. Нововолинські гірники висунули ультиматум: якщо політики до 15 лютого своїх обіцянок не виконають - буде страйк у столиці та блокування митних переходів. А конструктивний шлях вирішення питання - один: добудова "десятої" (на яку вже витрачено із Держбюджету 1,2 мільярда гривень); продаж вугілля місцевим електростанціям за адекватною ціною - 1200 гривень за тонну; продовження фінансування вугільних об'єднань із Держбюджету у 2015 році на рівні 80% від попереднього року, що й передбачає, до речі, коаліційна угода. Гірники відзначили, що саме влада і керівництво шахт винні в тому, що галузь зараз у критичному становищі.

Настрої на нараді показали: львівські шахтарі на радикальні кроки поки не готові - поки будуть писати звернення до Уряду (щоправда, самі відзначають їхню неефективність). Нардеп Ігор Гузь наразі пообіцяв 12 січня провести у Верховній раді брифінг за участю декількох нововолинських шахтарів і провести зустріч із керівництвом Уряду.Він відзначив, що керівництво держави сподівається на отримання кредиту від МВФ у розмірі 1,5 мільярда євро - тоді частина кредитних коштів буде скерована на підтримку вугільної галузі.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
лучани Показати IP 9 Січня 2015 16:54
Всім в країні зараз складно, не тільки шахтарям. Профспілкове та шахтне начальство провокукє ,щоб прикрити свої злочини.
Дончанин до лучани Показати IP 9 Січня 2015 17:15
коментар було видалено
Анонім до лучани Показати IP 9 Січня 2015 17:28
Шахтарі завжди себе позиціонували як ПУП ЗЕМЛІ. Правду дехто пише - шукати винних треба серед КЕРОВНІКІВ шахтоуправлінь, а не простих підбурених (керовниками) людей.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 9 Січня 2015 18:20
ШАНОВНЕНЬКИЙ! Ти хоч раз у шахті був чи біля шахти? Що ти строчиш про якийсь "ПУП ЗЕМЛІ". Спитай шахтарів про їхню ПРАЦЮ. НУ ДУРНІ ТРОЛІ тут строчать, одразу видно який розумовий рівень дописувачів.
дружина шахтаря з25 до Анонім Показати IP 10 Січня 2015 18:40
Вас би всіх зібрати до кучі і просто одну зміну заставити відробити під землею,щоб ви всі тоді заспівали,сволота.
Камиша до лучани Показати IP 9 Січня 2015 18:17
Шахтарі глибоко вдячні меру В.Сапожнікову, голові теркому профспілок Ю.Калістратову та народному депутату І.Гузю!
Чорний шахтар до Камиша Показати IP 10 Січня 2015 02:15
Мер В.Сапожников і І.Гузь глибоко стурбовані проблемою шахтарів.Тому посилають шахтарів померзнути в Київ , а самі будуть по ящику споглядати із турбованими обличами на проблему шатарів.
Ага Показати IP 9 Січня 2015 17:04
В Польше тоже шахтеры протестуют, это наверно Путин их провоцирует.
Вікторія Показати IP 9 Січня 2015 17:10
Гроші дасть МВФ і тоді вони прийдуть до шахтарів!Гузь - ти якесь депутат-двійочник, може варто Ахметова потрусити, щоб вугілля купляв?
Дончанин до Вікторія Показати IP 9 Січня 2015 17:18
Контрольный пакет МВФ принадлежит США. Как Порошенко, так и Яценюк подчиняются США, только различным партиям. Вопрос на засыпку: деньги МВФ пойдут на благо украинского народа и на нанесение дальнейшего вреда соседу Украины?
Анонім до Дончанин Показати IP 9 Січня 2015 17:19
пардон, последнее "и" нужно читать как "или".
яя до Дончанин Показати IP 9 Січня 2015 18:04
гроші підуть на зовнішній борг а не на благо людей
Юрій до Дончанин Показати IP 9 Січня 2015 19:08
Ага США-США, кругом американські агенти та шпійони. Може досить вже вестись на пропаганду путлерТВ? Народ України повстав не для того щоб називатися Малоамерикою чи ще якоюсь фігнею, а щоб прогнати прихвоснів кремля, хоча як зараз бачимо мало що вдалося.
Анонім до Юрій Показати IP 9 Січня 2015 19:40
А кто печенющки раздавал на майдане? Это то, что всем известно. Менее известно то, сколько нала завезли на территорию Украины в это время американцы. А сами американцы признаются в том, что на подготовку майдана потратили несколько миллиардов долларов.
купріянов Показати IP 9 Січня 2015 18:07
Взяти гузяку та й засипати вугіллям с..ку. . Те й вміє що брехати.. весь світ розвиває відновні джерела енергії і захист навколишнього середовища. Ось у що гроші треба вкладати
екскурсовод до купріянов Показати IP 9 Січня 2015 19:27
гузяку на гіляку!
Петро Показати IP 9 Січня 2015 18:19
А де Карпомиз він же у день народження 05.01.2015 не празднував, а вирішував питання шахтарів, а тут нема.
Василь Показати IP 9 Січня 2015 19:02
МВФ виділить гроші на вугілля тільки в тому разі, якщо воно буде закуплено там де він вкаже. І цим місцем буде 100% не Україна! Мрійте далі...
дідо Показати IP 9 Січня 2015 19:10
забути треба про ті шахти, бо вони добувають жменьку вугілля на 1 гривню а державної допомоги отримуюють на 100000000
Дончанин до дідо Показати IP 9 Січня 2015 19:48
Я уже показывал, что если бы платить за ваш уголь реальную цену, то ни о каких дотациях речи и не было бы в помине. Повторяю, за ВАШ уголь, я уже не говорю о реальной стоимости донбасского угля. Между прочим, при этом было бы гораздо меньше коррупции в угольной отрасли, так как имелась бы конкуренция с иными поставщиками угля.
дідо до Дончанин Показати IP 9 Січня 2015 19:52
воно тобі треба мізки свої парити? у нас є своє начальство якому видніше
Дончанин до дідо Показати IP 9 Січня 2015 20:00
На бога надейся, а сам не плошай. В нашем конкретном случае это обозначает то, что необходимо разбираться в том, о чем пишешь, а не надеяться на "начальство", которое сам же ты зачастую кроешь "незлим тихим словом".
не пацик Показати IP 9 Січня 2015 19:51
а щожна сказати що ні шахти ні сама вугільна-сталеварне і гірничо-добувна як і маталургія і машинобудування- в Украіні - НЕРЕНТАБЕЛЬНІ- ЗАТРАТНІ- находяться в допотопному стані :- що до сіх пір незрозуміло що ми в повній жо-пі порівняно з другими краінами : Ми аграрна краіна так що пора вертати колгоспи- вирощувати хліб- буряк-відроджувати твариництво завозити нові технологіі для сільского виробництва то хоч небудемо голодні : Вам кролік знову мильні бульбашки пускае як він випросив грошей- а ми вже давно банкрути :- без роботи без грошей і кругом злодіі патріоти в вишитих сорочках і дідових кожухах
Дончанин до не пацик Показати IP 9 Січня 2015 20:02
коментар було видалено
Фальшивий ультиматум Показати IP 9 Січня 2015 21:10
ТЕ, що якісь кошти можуть перепасти нововолинським шахтарям від наступного траншу МВФ,чи після перегляду бюджету 12 лютого ц.р у Верховній Раді, про що бреше Гузь-це брєд сивої кобили.Ніякі гроші шахтарі не отримають. Не зовсім зрозуміло ,коли шахтарі заявляють про свій ультиматум,про стайк у столиці .Хочу зрозуміти, хто в столиці підтримає цей страйк? Більш серйозно звучать погрози перекрити митні переходи на кордоні , але цю акцію громадської непокори можуть,можливо, реалізувати на митних переходах декілька тисяч волинських та львівських гірників, а не їх декілька десятків активістів. Це при Януковичу опозиція підтримувала любі протестні акції в країні ,зараз інша тактика -молитись на міфічні реформи,які передбачають масове закриття збиткових підприємст,в тому чилі і шахт.
віктор до Фальшивий ультиматум Показати IP 9 Січня 2015 21:36
Та вже хай закривають ті шахти нерентабельні! Ніхто й не помітить! Колись Тетчер позакривала нерентабельні копальні і нічого, Велика Британія якось й досі живе та не бідує!
карп до Фальшивий ультиматум Показати IP 9 Січня 2015 22:50
Наталіє Семенівно, однії Ви душу шахтарську розумієте та співчуваєте. Але переважна більшість гірників Волині вірять народному депутату Ігореві Гузю та нашому мерові Віктору Сапожнікову.
Віктору Показати IP 9 Січня 2015 23:14
Доречі ,Тетчер була безпідставно розрекламована в роки перебудови ,В Англії її нененавидять за згубну економічну політику.Багато сучасних економістів, також, піддають різкій критиці економічний курс залізної леді.Не все так просто та однозначно в цьому світі.Не слід бездумно довіряти нав"язаній колись демагогії.
Корiнний лучанин до Віктору Показати IP 9 Січня 2015 23:25
Як ти це можеш знати? Намрiялась?
Олександр Показати IP 11 Січня 2015 12:29
На нашому вугіллі не ТАКИЙ відкат от і не рентабельне хіба не ясно,купи чуже там можна хоч руки нагріти.Купляти в кацапів взагалі нонсенс-так як вони агресор.З водою для Криму дати по ціні Моршинськоі або Трускавецькоі і так далі...Росіі заборонити транзит (крім газу) аж до запровадження ВІЗ-на агресію треба відповідати так щоб мало не було.Демократія не потурання меншості, а безпека більшості!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus