USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шахту №1 у Нововолинську затопили

3 Жовтня 2019 18:45
Шахта № 1 «Нововолинська» припинила видобуток вугілля ще близько двох років тому. А у вересні 2019-го року розпочали проводити роботи з затоплення копальні.

Як розповів БУГу колишній директор шахти № 1 Михайло Борсук, він написав заяву про звільнення за власним бажанням 19-го вересня. Керівником копальні вже близько двох тижнів є Василь Рудець.

За словами працівників шахти, також близько двох тижнів тому були відключені насоси, які качали воду, і шахта затоплена.

«Втопили першу шахту Нововолинська, щоб заховати корупційні схеми, по яким викрадали обладнання», – сказав на брифінгу у Верховній Раді 3-го жовтня голова профспілки гірників шахти№ 9 Василь Гура.

Михайло Борсук на запитання про те, чи все обладнання встигли дістати, розповів, що навряд чи все.

Як розповідають шахтарі, шахту затопили так швидко навмисне, щоб «сховати кінці в воду», адже ведеться судова справа по розкраданню обладнання шахти № 1.

Обладнання і техніку, яку дістали з копальні, розповів БУГу колишній директор ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк, передали державному підприємству.

«Я рахую, що це правильно. Наше підприємтво працює на розвиток наших підприємств. Ми маємо видане все обладнання, насоси і шахта затоплюється », – зазначив Пилипюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 3 Жовтня 2019 20:21
Кінці в воду, брати мої!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus