USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Шахти України вперше в історії наймають жінок через дефіцит чоловіків, – Reuters

22 Листопада 2023 22:51
Через нестачу чоловіків, які воюють з російськими окупантами, українські шахти активно наймають на важкі роботи жінок.

Про це йдеться у матеріалі Reuters.

У статті наводиться приклад вугільного підприємства на сході України, яке зазнало величезної нестачі персоналу після того, як понад тисяча працівників вирушили воювати проти вторгнення Росії.

«Його відповіддю було дозволити жінкам працювати під землею вперше у своїй історії. Більш ніж сотня підтримали пропозицію», – сказано в повідомленні.

Із тисячі шахтарів цієї шахти та сусіднього підприємства-близнюка, які пішли воювати, 42 були вбиті. У ДТЕК зазначають, що близько 3 тисяч із 20 тисяч шахтарів зараз воюють на фронті.

«Хоча деякі жінки працювали на шахтах до війни, уряд забороняв їм працювати під землею, оскільки вважав цю роботу надто фізично важкою, такі правила діють іще з радянських часів. Після скасування цієї заборони під час війни зараз на шахтах ДТЕК під землею працюють близько 400 жінок, хоча це лише 2,5% від загальної кількості підземних працівників», – зазначили журналісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 22 Листопада 2023 23:40
рішал пузато-мордатих позбирайте з усієї України і відправте в шахти. Якого милого вони ушиваються в мрев, прокуратурі, на митниці і т. д.?
Аут до Анонім Показати IP 23 Листопада 2023 07:47
То як, позабирайте? Кріпаків давно немає, рабів подавно, є тільки полудурки з мисленням кріпака.
Анонім до Аут Показати IP 23 Листопада 2023 11:29
наявність рішал є свідченням і доказом високого рівня корупції. Можна показувати скільки завгодно по телевізору як держава 'активно і наполегливо' бореться з корупцією, але доки рішали табунами соваються в певних державних структурах, то це говорить лише про одне, що мафія себе почуває досить комфортно в державі. Може, хай держава вже легалізовує 'послуги' рішал і бере з них податок, якщо не може справитися з цим 'явищем'
!! Показати IP 22 Листопада 2023 23:54
50/50 !!
?! Показати IP 23 Листопада 2023 07:49
Лугандятини по Україні млн. роз'їхалось, всі рабацяги і шахтарі від народження, кармільци наші ж... Чого в шахти не йдуть?
Анонім до ?! Показати IP 23 Листопада 2023 12:43
Вас чекають, а ви щось не спішите під землю лізти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus