USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Шацький лісовий коледж приймає форум юних лісівників Волині

11 Червня 2017 23:32
У понеділок 12 червня, на базі Шацького лісового коледжу ім. Валентина Сулька розпочинає роботу обласний зліт учнівських лісництв Волині. Їх в області – 42, ще 6 знаходиться у процесі формування, повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Зліт триватиме два дні. У програмі – презентації учнівських лісництв та виставкових природничих куточків, захист наукових робіт і змагання на краще знання у сфері ведення лісового господарства, цікаві конкурси, екскурсії до музеїв фауни й історії Шацького лісового коледжу, на рекреаційні пункти ДП «Шацьке УДЛГ», до озера Світязь, посадка дерев у парку у селі Мельники, який за підтримки дорослих започаткували юні лісівники місцевої школи.

Саме в учнівських лісництвах виховується любов до лісу, формуються перші уявлення про фах лісівника, даються професійні навики, відтак їх вихованці вступають на навчання у лісові виші і згодом поповнюють лави лісівників.

Формувати свідомість майбутніх лісоводів допомагають освітяни, зокрема, Волинський обласний еколого-натуралістичний центр під керівництвом Валентини Остапчук та безпосереднього куратора учнівських лісництв завідувача відділу екології ВОЕНЦ Валентини Юхимчук.

Завтра в обласному зльоті учнівських лісництв Волині братимуть участь керівництво обласної державної адміністрації, ВОУЛМГ та управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, головні лісничі державних лісогосподарських підприємств, представники місцевої держадміністрації та районної ради, Шацької об’єднаної територіальної громади. Їх усіх разом із юннатами та керівниками-освітянами радо зустрічатиме Шацький лісовий коледж ім. Валентина Сулька, який ще називають лісовим серцем Волині. Чимало його випускників колись були членами учнівських лісництв, а цього разу привезуть на зліт своїх юних колег, показуючи дороги до одного з найпрестижніших вишів України.

Головне, на думку організаторів, дати можливість школярам познайомитися безпосередньо з навчальною базою вишу, його інфраструктурою, гуртожитками, їдальнею, музеями, картинною галереєю, дендрологічним парком, аби вони зробили свій вибір і, можливо, вже цієї вступної кампанії стали студентами. Тож не тільки високопосадовці, а й юні лісівники Волині екзаменуватимуть Шацький виш, що вважається найкращим в Україні. Та про це засвідчує і сам факт проведення на його базі обласного форуму юних лісівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus