USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ще дві волинські парафії перейшли у ПЦУ

8 Квітня 2022 20:11
8 квітня Преосвященний єпископ Матфей зустрівся з вірянами Свято-Миколаївського храму села Осекрів й села Мочалки Ковельського (Турійського) району та з парафіянами Свято-Михайлівського храму села Павлівка. Вони прийняли рішення про перехід з Московського патріархату у Православну Церкву України.

Про це повідомляють на сторінці Волинської єпархії ПЦУ у Фейсбуці.

Під час зустрічі було написано прохання на ім’я Преосвященного єпископа Матфея, щоб їх прийняти у клір Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

Архієрей задовільнив прохання вірян.
Як ми писали, наприкінці березня церковні громади сіл Куликовичі Маневицького та Михлин Горохівського деканату перейшли у ПЦУ. 6 квітня змінила юрисдикцію і парафія храму Рівноапостольної княгині Ольги в селі Майдан-Липненський, що належить до Маневицького деканату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Всезнайко Показати IP 8 Квітня 2022 22:23
Чотири людини, то всі парафіяни?
Василь Ф Показати IP 8 Квітня 2022 22:53
Це повинні зробити всі церкви московського патріархату без виключення. Інакше потрібно силою виганяти попів. Всидіти на двох стільцях не вийде! Хто ходить в церкви гундяєва - поклоняється вбивцям, варварам, садистам. Якщо до частини народу так і не доходить, потрібно проводити освітні розмови. Давним-давно, в X столітті, Володимир Великий їздив в Константинополь. Йому подобалася візантійська культура, освіта, традиції і особливо їх релігія - християнство, якого ще не було у нас. В 988 році, великий князь вирішив хрестити Київську русь. У нас з'явився свій митрополит, свій релігійний центр в Києві. Москви в ті часи не існувало і в літописах. В 1240 році орда зі сходу почала свій варварський похід в Європу. Було захоплено столицю Русі - Київ. Дикарі вбили нашого метрополита, знищили всіх хто їм перечив, забрали все цінне і призначили свого ординця для управління релігійними справами. А через 50 років, в 1290 вони вивезли всі документи, надбання нашої церкви собі на схід, по ближче до володарів "золотої орди", в місто Владимир що на річці Клязьма. І відразу почали відходити і оголошувати самостійність своєї церкви від Константинополя. Наступні, незаконні митрополити були у москві. Вони у нас ще тоді викрали і спаплюжили релігії. В продовжують це робити сотні років, і навіть тепер. І питання, до теперішніх прихожан РПЦ - "До кого ви ходите, кому молитеся, чиї служителі вам читають проповіді на наставляють на шлях істинний?! Потрібно усвідомити врешті решт, що служителі РПЦ МП - це служителі диявола, який зараз нищить Україну, знущається з наших дітей, вбиває жінок та чоловіків. Усвідомте, і поступить справедливо, якщо у вас лишилося хоть крапля розуму! Я вірю, що світло переможе темряву, та "запануєм і ми браття у своїй сторонці".
Українець до Василь Ф Показати IP 9 Квітня 2022 02:17
Абсолютно не згідний, пане Василь. Ви дуже далекі від Церкви, а тому не розпалюйте релігійну ворожнечу і не розколюйте суспільство в цей час. 1. Правильна назва Українська Православна Церква, в Україні немає церкви Московського патріархату. 2. Ходять люди в Храм Божий і моляться Богу. 3. Ті, хто ходить в Храм Божий поклоняються Богу, а не патріарху, вбивцям, садистами тощо. 4. Священнослужителі і вірні прихожани УПЦ, яких близько 10 млн. - це українці, такі самі як і ви, які теж люблять Україну. 5. УПЦ постійно допомагає фінансово у величезних об'ємах ЗСУ, нужденним українцям, лікарням, школам, дитячим будинкам тощо. 6. УПЦ постійно молиться за військових України, виступає за непоршення суверенітету України, прихожани і діти священників воюють на передовій ЗСУ. 7. УПЦ засуджує війну РФ проти України і багаторазово зверталася до посадових осіб РФ, в тому числі про про негайне припинення війни. Це основні тези. Далі ще можна довго перечислювати, але думаю вам цього вистачить, щоб зрозуміти свою некомпетентність і ті абсурдні речі, які ви пишете. Думайте перед тим як писати такі несенітниці.
Філ до Українець Показати IP 9 Квітня 2022 09:37
Що з історичних фактів, наведених вище, не правильно? Кому підпорядковується предстоятель Української Православної Церкви (Московського Патріархату)? Це її офіційна назва! Яке ім'я поминається в УПЦ МП? Чи цікавилися ви біографією та політичними поглядами Ореста Володимира Березовського?
Українець до Філ Показати IP 10 Квітня 2022 03:58
Поясню і вам. З історичних фактів все вірно, питань немає. На жаль роки надзвичайно часто діють як варвари. Предстоятель УПЦ підпорядковується лише Архієрейському Собору УПЦ і самостійно, як у католицизмі наприклад, ніяких рішень важливих не приймає. Тому що Церква Христова діє від Апостолів і на прикладі Апостолів, які радилися перед прийняттям важливих рішень, кожен висловлював свою думку, і в результаті СОБОРНО приймалися рішення. Офіційна назва Українська Православна Церква, а не УПЦ МП, не полінуйтеся подивіться у реєстрі Мін'юсту назву у реєстраційних документах. З 24.02.2022 практично у всіх храмах УПЦ посилається ім'я лише Предстоятеля Блаженнішого митрополита Онуфрія, біографією і політичними поглядами якого цікавилися і прийшли до висновку, що так як Блаженніший любить Бога, усіх людей і Україну не любить жоден українець. Він СПРАВЖНІЙ ПАТРІОТ УКРАЇНИ.
Андрій до Українець Показати IP 9 Квітня 2022 17:06
Канонічна церква в країні може бути тільки одна, і якщо це не народна ПЦУ, тоді це московська церква, третього не дано. Тому не вводьте людей в оману, ПЦУ - єдина легітимна!
Українець до Андрій Показати IP 10 Квітня 2022 03:43
Якраз парадокс у тому, що канонічна це УПЦ, яка колись входила у склад РПЦ, а з 27.10.1990, на підставі грамоти (Томосу) Архієрейського собору РПЦ і патріарха Алєксія діє на правах автокефальної незалежної та самостійної, визнана усіма православними церквами світу. Перше ваше речення абсолютно вірне, окрім того що УПЦ це Московська церква, тому що УПЦ це українська церква. Мушу вас засмутити, ПЦУ не легітимна, бо не визнана навіть 1/3 церков світу. Читайте церковні документи, якщо прагнете у цьому напрямку розібратися
Анонім до Українець Показати IP 10 Квітня 2022 09:37
Пцу не легітимна? Десь подібні слова ми вже чули, по-моєму від нелегітимного. Не ускладнюйте! У нас є своя церква - ПЦУ. А зграю під назвою УПЦ МП потрібно розігнати. Чому Онуфрій не може надавати вати вбивць вбивцями? Чому не сказав що Росія це ворог? Це ж очевидні речі, навіть Папа говорив про путіна. УПЦ МП фактично походить і підпорядковується екстримісту гундяєву.
Українець Показати IP 10 Квітня 2022 10:51
Як можна розігнати Церкву у 10 млн. прихожан людей, які є українцями і є на Україні. Чому хтось має комусь нав'язувати куди хтось має ходити. Такі ваші слова і заклики дуже подібні до тактики орків, які теж нав'язують дружбу з ними. Не уподібнюйтесь їм. Написано вище про підпорядкування. А головне, не забувайте, що Церква Христова, тобто Божа і мені дуже шкода людей, які як попугаї повторюють нісенітниці про розгін. Ви з Богом зібралися воювати? Ну-ну))). Побачимо, що з цього вийде. Багато вже таких Пілатів, Максиміліанів і Деоклетіанів було на цій землі. І де вони тепер? Пожалійте себе і своїх близьких. Не лізьте туди, де ви абсолютно нічого не тямите. А якщо лізете, то потім щоб не нарікали на свою долю.
Просто до Українець Показати IP 10 Квітня 2022 22:07
Просто змінити керівника зверху, змінити підпорядкування і назву, попів які не згідні - нахер, і все, нікого розганяти не треба.
Анонім Показати IP 10 Квітня 2022 14:15
Не робіть війни всередині країни УПЦ багатомільйонна церква .і її прихожани захищають нашу країну так як і інші .священники чим можуть допомагають. Згуртовують паству
Анонім Показати IP 10 Квітня 2022 18:54
Дуже багатьом нашим захисникам дзвонять родичі і плачуть що забирають храм. Обзивають всяко. Як думаєте це допоможе нашій країні в війні з орками?чи отим нашим солдати чуючи плач рідної людини серце не защемить? це на руку оркам отака війна в середині країни.не робіть розбрату.хто куди хоче хто до ПЦУ хто до УПЦ хто хто до інших конфесій.схаменіться люди у нас війна страшна!!!
Не анонім. до Анонім Показати IP 11 Квітня 2022 11:39
Завдяки таким невірним запроданцям як ви, і стала можлива така війна.
Віталій Показати IP 11 Квітня 2022 20:55
Єдина канонічна це УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА,а порох купив у турції секту перед виборами яка отримала назву пцу,саме ці є причиною війни,саме вони розкололи державу,саме вони розділили людей,ну нехай сатана ніхто проти істинного Господа і церкви Христової канонічної,так же само як і пцеушники.
Анонім Показати IP 11 Квітня 2022 22:45
Скоро і на Волині маскаликам будуть пздарики https://photo-lviv.in.ua/na-lvivshchyni-zaboronyly-diialnist-tserkvy-moskovskoho-patriarkhatu/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus