USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ще одна країна підтвердила небезпечний побічний ефект після щеплення Pfizer

14 Червня 2021 13:06
Міністерство охорони здоров’я Японії повідомило, що у семи осіб виникло запалення серцевого м’яза після того, як вони отримали вакцину від коронавируса Pfizer в країні.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на видання NHK.

Офіційні представники охорони здоров’я повідомили, що станом на 30 травня близько 9,76 млн осіб в Японії були щеплені вакциною Pfizer.

У результаті у семи осіб у віці від 20 до 69 років розвинувся міокардит або перикардит. При цьому шестеро людей з постраждалих є чоловіками. Симптоми з’явилися у них після отримання другої дози вакцини.

Читати ще: У США підтвердили небезпечну побічну реакцію після вакцин Pfizer і Moderna

Міністерство охорони здоров’я Японії заявило, що серйозних побоювань з приводу безпеки, які могли б вплинути на програму вакцинації, не підтверджено. Офіційні представники повідомили, що вони продовжать збір даних як всередині країни, так і за кордоном з приводу безпеки цієї вакцини.

Раніше ізраїльскі лікарі з’ясували, що вакцинація від коронавірусу препаратом компанії Pfizer може спричиняти запалення серцевого м’яза – міокардит. Фахівці попередили про зв’язок між отриманням другої дози вакцини й появою міокардиту поміж чоловіків від 16 до 30 років. Проте такі випадки нечисленні.

Нагадаємо, Європейське агентство з лікарських засобів дозволило щеплювати вакциною від коронавірусу Pfizer дітей віком від 12 до 15 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Едуард Показати IP 15 Червня 2021 14:56
Де першоджерело?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus