USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ще одного комунального підприємства у Луцьку не буде?

23 Листопада 2012 15:36
Проект рішення про створення у Луцьку комунального підприємства «Ласка», що займалося б проблемами безпритульних собак, видається «сирим» членам постійної комісії міськради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Тож, під час засідання 23 листопада члени цієї комісії рекомендували не розглядати проект рішення під час наступної сесії міськради, а перенести його на грудневу.

Як пояснила голова Волинського товариства захисту тварин Дана Новарчук, головна причина створення нового комунального підприємства у тому, що специфіка функціонування зоопарку, у складі якого перебуває притулок для собак, набагато «вужча», ніж та, що має бути в роботі з безпритульними тваринами. Так, за словами Новарчук, комунальне підприємство «Ласка» муситиме мати шість спецпідрозділів, зокрема, служби відлову та реєстрації домашніх тварин.

Гроші заробляти комунальне підприємство планує, насамперед, від реєстрації домашніх тварин. «Від 300 до 500 тисяч гривень ми можемо повертати до міського бюджету, якщо реєструватимемо тварин. Єдина електронна база є (створили з ветклініками спільно). 10 тисяч домашніх тварин в Луцьку є, а безпритульних ‒ близько 2 тисяч зараз», ‒ зауважила Новарчук.

Вона також додала, що практика існування комунальних підприємств, що займаються проблемами безпритульних тварин є у таких містах як Львів і Харків, а також ще декількох обласних центрах України.

Новарчук також зауважила, що на підприємстві «Ласка» працюватиме 15 людей, зокрема будуть ловці безпритульних собак, а також водій, бухгалтер, диспетчер. «Основні засоби – Кузьмич (директор КП «Луцькспецкомунтранс», - «ВН») передасть автомобіль нам, треба буде бензин, комунальні послуги, оплата працівникам. Ми просимо півмільйона, але ми повертаємо ці гроші до кінця року, бо ми виграли 3 мільйони на будівництво притулку, плюс ми пропонуємо реєструвати, хоч половину, якщо зареєструємо, то це вже буде 500 тисяч. За маленьку собачку люди платитимуть в місяць по 2 гривні, середню – 4, велику – 6», ‒ пояснила Дана Новарчук.

Аргументи голови ГО, схоже, не переконали членів депутатської комісії. Так, її голова Павло Данильчук заявив: «Нам треба бачити бізнес-план. В мене двояке ставлення до цього питання, тому важко ухвалити рішення. Потім це КП буде черговий тягар для бюджету. Можливо, на цю сесію трохи поспішно виноситься цей проект, винести на грудневу сесію, там вже буде відомо, які показники по бюджету на наступний рік будуть. Ми створюємо КП, а нам скидають показники, що не вистачає 30 мільйонів на зарплату вчителям!»

Член комісії Андрій Калахан поцікавився: «Чому саме комунальне підприємство? З нового року новий закон стає чинним про громадські організації, там передбачено, що ці організації мають всі права комерційних організацій. Чому вам не існувати далі у формі Товариства захисту тварин?». На це Новарчук відповіла: «Бо ми не могли з бюджету вибити. Нам треба платити зарплату працівникам».

Зрештою, депутати таки вирішили, що проект рішення варто обговорити ще з причетними до вирішення цього питання службами, як от департаментом ЖКГ і колективом зоопарку, а тоді вже винести на розгляд депутатів під час сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Бред Показати IP 23 Листопада 2012 15:41
Є ще клепка в наших депутатів, а то можна було б вже розганяти якби прийняли таке рішення.
Ґрыцько Показати IP 23 Листопада 2012 15:56
Я маю маленьку крыску, погоняло Дана, скылькы треба щоб її зареҐаты?
гицель Показати IP 23 Листопада 2012 16:41
Здоровий глузд переміг...
Андрій Показати IP 23 Листопада 2012 16:48
Зворушлива турбота про братів нащих менших радує.Таке враження,що на наступних виборах до місцевих рад собаки будуть внесені в списки виборців.Я не розумію, як якась явно неадекватна Дана керує депутатським корпусом...
Чеширский Кот Показати IP 23 Листопада 2012 18:05
Как всегда хорошее начинание превратят в балаган. Такое предприятие нужно городу, только вот захотят ли наши жители отдать лишних пару гривен для его функционирования? Думаю, что нет. Проще наверное благотворительные пожертвования на такое предприятие собрать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus