USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Ще одним ОСББ Луцька займеться прокуратура

2 Вересня 2011 15:55
Процедуру реєстрації об’єднання співвласників багатоквартирних будинків під назвою «Молоді-23» перевірить прокуратура Луцька.

Про це стало відомо під час засідання виконкому Луцької міськради 2 вересня.

Виконком ухвалив рішення про відміну реєстрації цього об’єднання. Причиною цього стали скарги мешканців будинку.

Рішення про реєстрацію ОСББ ухвалив виконком 11 серпня. Тоді виконком прийняв таке рішення, «враховуючи звернення ініціативної групи співвласників багатоквартирного будинку № 23 на пр. Молоді, протокол установчих зборів співвласників багатоквартирного будинку від 07.06.2011 № 1 та список присутніх співвласників багатоквартирного будинку».

Утім як стало відомо, близько 90 жителів будинку – проти створення ОСББ.

«В нашому будинку знайшовся ініціатор. Пройшовся по людях. Там ті підписи, що здані – там підписувалися діти, людям не пояснили, що таке ОСББ. Ми 14 числа взнаємо, а 15 вже зібрали підписи. Когось треба притягнути за це, що людям не роз’яснили: що воно, яке?», - розповів один з мешканців будинку 23 Анатолій.

Будинок потребує ремонту, відтак жителі не хочуть створювати ОСББ, адже тоді ремонт будинку стане клопотом цього об’єднання.

«У нас в будинку там ями такі, що я маю старенькі «Жигулі» і ледве ними проїжджаю. Будинок у нас аварійний. Четвертий під’їзд – постійно вода текла. На першому поверсі в одній з квартир двері не зачиняються у ванній і спальній… І ОСББ. Як там можна ОСББ організовувати?», - каже мешканець.

Житель будинку попросив, аби в подальшому при створенні ОСББ мешканців консультував хтось з міської ради, аби їх не обдурили.

Нагадаємо, що матеріали щодо законності створення ще одного ОСББ направили в прокуратуру .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
VSC Показати IP 2 Вересня 2011 16:28
Объясните владельцу стареньких Жигулей, что это самое "ОСББ" создается именно для того, чтобы он своим старым корытом мог по двору ездить и двери в ванной комнате закрывать. Совок жил, совок жив, совок будет жить.
Сашка Показати IP 2 Вересня 2011 16:56
"Будинок потребує ремонту, відтак жителі не хочуть створювати ОСББ, адже тоді ремонт будинку стане клопотом цього об’єднання" - так, але здається тільки тоді коли будинок на баланс ОСББ перейде, а створення ОСББ і передача йому на баланс майна - різні речі.
Я Показати IP 2 Вересня 2011 17:28
Та коли ж Ви порузумнішаєте - та ніхто не буде вашим майном займатись. ОСББ має власні рахунки і кожен може побачити куди вони йдуть. Як подивлюсь як живуть сусіди , бо у них ОСББ, і серце радується , і очам мило - а ми чекаємо коли завалимось. Літом збори збирали у дворі - всі разом , за одне , як родина.
333 Показати IP 2 Вересня 2011 18:04
Анатолій ти придурок. Шановні мешканці будинку , у вас уже вкрали стільки грошей , що вам і не снилось і ще вкрадуть і скоро будинок завалиться.
999 Показати IP 2 Вересня 2011 19:12
Міському голові вигідно блокувати створення ОСББ,а Ковалюка черговий раз заложили (стуканув свій слесар)
SAm Показати IP 2 Вересня 2011 21:37
міська влада я так розумію теж проти осбб, зрозуміло від МЖК там існує система відкатів для посадовців ради, не вигідно втрачати гроші + контроль за жеками
аааа Показати IP 3 Вересня 2011 09:58
Да ето действительно двор Ковалюка и его слесарь. Что В.А. уходят дома из-за вашей некомпетентности? Из жилого дома не только деньги надо изымать, лапшу людям вешать , но и что-то делать!Вот пусть падружка ваша проведет анализ в каком состоянии у вас дома - ето ж в ее компетентности.
Перехожий Показати IP 3 Вересня 2011 14:04
ОБСББ-хороша річ, але потрібен дуже розумний юрист при відходу від МЖК. Потрібно зробити експертизу -котроль всіх коштів,що були проплачені жильцями того будинку хоч-би за п"ять останніх років!
007 Показати IP 4 Вересня 2011 10:25
Люди захотели жить самостоятельно, лучше и контролировать свои деньги, так власть это делать не дает,потому что самой власти не будет где воровать.ЖКХ (жилищный фонд) это кландайк, проконтролировать этот кландайк возможно, но отдельние гуманоиды это делать не дают, всячески блокируют.Самое важное что сама власть отреклась от реформ!
Лучанка Показати IP 5 Вересня 2011 14:27
Ми створили таку організацію на ВІдродження 51, обрали голову Мельничука Руслана, ...так він з нас таааакі гроші тягнув, що не передати..все йому мало було, Ми його переобрали, подали в прокуратуру заяву на нього...І що Ви думаєте, була якась реакція зі сторони прокуратури? НІФІГА!!!!!Положив собі до кишені наші гроші і ми тепер нічого не можемо доказати. От таке у нас правосуддя
111 Показати IP 5 Вересня 2011 19:23
Так Ви ж по закону все хотіли , а за реконструкцію хто повинен був платити за Ваші квартири, Руслан? Ви ще дякуйте Богу , що він Ваш гуртожиток витягнув на своїх плечах.Сидіти у приватизованих квартирах і ще когось обливати брудом - це ж низько для "культурної" людини!!!
01 Показати IP 5 Вересня 2011 19:28
Відродження 51? Це ж гуртожиток. Лучанка, ви розберіться чи Ваш коментар сюди. Ото грамотії - в елементарному розібратись не вміють...
м. Показати IP 8 Вересня 2011 14:03
на поточний ремонт будинків, внутрибудинкових мереж та димовентиляційних каналів кожен рік в Луцьку ЖЕКи та МЖК збирають 10-14 млн гр. Це право дав їм виконком, який абсолютно не контролює їх використання. Донецькі говорять: гріх лоха не кинути. Міському голові м. Луцька Романюку М.Я. Шановний Миколо Ярославовичу! До нас звертаються лучани зі скаргами про неналежне виконання житлово-комунальними підприємствами міста своїх зобов’язань перед ними, а житлово-комунальні послуги надаються не в повній мірі: не виконується поточний ремонт, не ремонтуються внутрібудинкові мережі та димовентиляційні канали. Це веде до руйнації будинків і фактичного знищення житлового фонду нашого міста. Проаналізувавши скарги лучан, ми прийшли до висновку, що в результаті безконтрольності за житлово-комунальним підприємствами міста зі сторони виконкому міської ради, вони не виконують того об’єму робіт поточного ремонту житлового фонду, димовентиляційних каналів та внутрібудинкових мереж, на який вони збирали кошти відповідно до тарифів затверджених виконкомом міської ради. В рік з лучан в нашому місті на ці цілі збирається більше 10-12 млн. гривен. Для того, щоб з’ясувати обставини цієї справи та встановити наскільки кошти, які збираються на ці цілі, використовуються за призначенням, пропонуємо Вам: 1. за рішенням виконкому створити комісію, в яку включити представників політичних сил, не представлених в міській раді (в т.р. і нашої партійної організації), громадських організацій і як найширше перевірити житлово-комунальні підприємства міста на предмет виконання ними об’ємів поточного ремонту будинків, внутрібудинкових мереж та димовентиляційних каналів. Результати роботи комісії довести до громади нашого міста. З повагою. Голова ради міської організації партії «Справедливість» Віктор Лець хто цікавиться приходьте на буд.47 по Відродження.ОСББ "Віра" т.0506682040.
Лучанка Показати IP 8 Вересня 2011 14:49
ДЛЯ 111..Руслан витягнув на своїх плечах????? Він жив і хотів вічно жити за наші кошти....та от не дуже вдалося...ВІН КРАДУН!!! І ті, кого він біля себе пригрів такі ж самі. Приватизацію витягнув не він...а три пенсіонерки..Якби у нього були хоч якісь заслуги перед людьми, то б не поперли його в три шиї з цієї посади
111 Показати IP 12 Вересня 2011 14:16
Похвально : Три пенсіонерки , проекти розробляли про перехід зі статусу гуртожитку у статус житлового будинку , монтажні роботи по 9-ти поверховому будинку проводили за власні кошти , здавали будинок в експлуатацію, інспекціям платили... Та ви ж навіть не уявляєте , що це за робота і скільки нервів у нього пішло , причому не тіль для себе , а для усіх мешканців гуртожитку! І вправду кажуть : не роби добро , то й осудним не будеш!!! І не поперли ви його - сам пішов,бо просто працювати для людей можна нормальних , а не з "фіглями-міглями". Незаконних рішень ви хотіли , то чого і робили концерт на усе місто! А якщоб щось він зробив незаконне , то ніхто б його не покривав. Немає ,дівчатка, уже "совдепу" і усе потрібно робити за власні кошти , а не за кошти "трьох пенсіонерів"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus