USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

ОСББ Луцька допоможуть гасити кредити

7 Березня 2015 17:08
Для нових восьми об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Луцька міська рада даватиме кошти, аби частково відшкодовувати відсоткові ставки кредиту для впровадження енергоощадних заходів.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Зауважимо, що відповідно до Програми відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами на 2013-2015 роки, затвердженої рішенням міської ради від 28.02.2013 №38/52, управління економіки Луцької міської ради надає часткову компенсацію відсотків за залученими кредитами на впровадження енергозберігаючих заходів. Відшкодування - 3% ставок за залученими кредитами.

Як повідомили під час виконкому, на адресу Луцької міської ради надійшло звернення Асоціації об’єднання співвласників багатоквартирних будинків «Лучани» від 05.02.2015 №03/15-02. Вони просять передбачити повернення відсотків за кредитами на встановлення індивідуальних теплових пунктів з балансуванням внутрішньобудинкових мереж теплопостачання, встановлення ліфтів, утеплення фасадів для восьми ОСББ.

Так, комісія з відбору учасників на відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами прийняла рішення про включення ОСББ «Берегиня-Луцьк», «Злагода Плюс», «Відродження», «Калина 30», «Росинка», «Біном», «Відродження-Шанс», «Явір 2011» до переліку позичальників на відшкодування відсотків за залученими кредитами.

Зі слів заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, торік для впровадження енергозберігаючих заходів в житлових будинках відшкодували 71,77 тисячі гривень для 7 ОСББ. Зі слів чиновника, загалом, за період дії Програми, відшкодовано 166 тисяч гривень.

«Завдяки відшкодування відсотків по кредитах, вдалося залучити більше 3 мільйонів гривень для енергоощадних заходів. Це - результат, тому ми готові суму відшкодування збільшувати, якщо будуть зацікавлені у цьому ОСББ», - запевнив посадовець.

Цікавим фактом є те, що в Луцьку існує 150 ОСББ, хоча могли б зорганізуватися люди із 1,5 тисячі будинків.

Зауважимо, що депутати Луцької міської ради нарікали на діяльність мера, мовляв, він «ігнорує реформування житла у місті».

Депутати обласної ради також звинувачували міську владу у бездіяльності. Йдеться про те, що Луцька влада штучно створює проблеми ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Абсурд Показати IP 8 Березня 2015 15:55
Чому ті хто має блати їм щось компенсовувати, а люди які пашуть мають все платити. Ті хтонічого не роблять, то завжди у виграші їм придумують всілякі програми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus