USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Голови ОСББ Луцька просять міську програму підтримки зробити «справедливою»

14 Квітня 2018 19:42
Впроваджуючи енергоощадні заходи, ОСББ Луцька отримують від міської казни підтримку до 200 тисяч гривень, однак ця сума однакова як для будинків із двома під’їздами, так і для великих на 5-7 під’їздів. ГО «Рада голів правлінь ОСББ міста Луцька» вважає, що варто на кожен під’їзд давати по 50 тисяч гривень, аби було справедливо.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 13 квітня.

«Щодо програми підтримки розвитку ОСББ міста, то вона передбачає, що на матеріали для ремонту міська казна дає 70% і 30% ОСББ, де зазначено, що гранична сума інвестування не може бути вищою ніж 200 тисяч гривень. Втім, зараз ціни на все зросли й відремонтувати дах колись вартувало 200 тисяч гривень, а зараз 300 і більше. Наша перша пропозиція – збільшити граничну підтримку на 50 тисяч гривень.

Окрім цього пропонуємо встановити соціальну справедливість щодо фінансової підтримки, бо ж кошти даються однаково на конкретне ОСББ, а там може бути невеликий будинок чи будинок в два-три рази більший. Наша пропозиція – виділяти по 50 тисяч гривень на під’їзд», - розповів голова ГО «Рада голів правлінь ОСББ міста Луцька» Петро Бойко.

Його звернення підтримали й рекомендують ухвалити під час сесійного засідання.

Втім, зміни почнуть діяти лише з 2019 року, каже директор департаменту ЖКГ Юрій Крась.

«У квітні ми вже завершили прийом документів. Нам подали 40 проектів на 6 мільйонів 500 тисяч гривень. Відповідно, змінювати все не доцільно, бо люди готували певні проектні пропозиції й буде хаос, якщо зараз вносити зміни», - пояснив Крась.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus