USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Що буде з цінами в Україні у найближчі місяці: прогноз Мінекономіки

9 Серпня 2023 06:18
Підвищення тарифів на електроенергію для населення у червні 2023 року стало домінуючим чинником зростання споживчих цін на 0,8% за місяць. Водночас тренд на зниження інфляції збережеться.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За даними міністерства, адміністративне підвищення тарифів на електроенергію для населення на 69,7% (до 2,64 грн/кВт·год) призвело до того, що загальний рівень цін за групою «Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива» підвищився на 11,9% (внесок до загальної споживчої інфляції – 1 в.п.).

«Водночас ключовою противагою зростання, цілком очікувано, у літній місяць, стала сезонність», – зазначили в Мінекономіки.

Читати ще: Що буде з мобілізацією, податками, виплатами, тарифами: які зміни чекають українців у серпні

У міністерстві зазначають, в умовах війни попит залишається стриманим, а пропозиція більшості основних продуктів харчування достатньою.

Відтак ціни зростають не так швидко. Динаміка цін за переважною кількістю позицій у структурі споживання зберігала тренд на уповільнення зростання, що й підтвердилося уповільненням річних показників – 12,8% у червні (15,3% місяцем раніше), зазначили в Мінекономіки.

Оцінка міністерства перспектив щодо динаміки споживчих цін суттєво не змінилася порівняно з попередньою.

«Відтак варто очікувати збереження тренду на поступове зниження річного темпу інфляції, незважаючи на її певну волатильність щомісяця», – додали в Мінекономіки.

Раніше ми повідомляли, що в Україні можуть суттєво зрости ціни на рис на тлі того, що Індія, яка є одним з ключових виробників та експортерів рису в світі, ввела заборону на експорт цієї крупи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
пенсіонер Показати IP 9 Серпня 2023 07:02
Отримаєте пенсію і усе наладиться
Голда паркац до пенсіонер Показати IP 15 Серпня 2023 17:07
Да усьо нормально буде. Сойдемся десь посрєдінє. УАХАХАХАХАХА!!!
Олег Показати IP 9 Серпня 2023 09:20
Читати інформацію від Мінекономіки - всеодно, що слухати Маляр
Голова Показати IP 9 Серпня 2023 09:34
Що за дівчина на фото?
ABC до Голова Показати IP 10 Серпня 2023 23:39
Невідомо. Але видно, що теж стоїть і акуєває від цін.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus