USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Що чекає на студентів луцького вишу, яким підробили ЗНО

16 Серпня 2016 11:32
Названі Генеральною прокуратурою студенти, яким завищили бали ЗНО, дійсно навчаються в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Троє з них – студенти юридичного факультету.

Інформацію підтвердили у юридичному відділі вишу, - повідомляє "Конкурент".

Нагадаємо, 15 серпня Генпрокуратура опублікувала списки осіб, яким підробили бали зовнішнього незалежного оцінювання у 2014-2015 роках. У списках фігурувало й четверо студентів луцького вишу. Зокрема, Шишкова Яна Йозефівна (СНУ, результати ЗНО 2014 року), Сойма Михайло Михайлович (СНУ, результати ЗНО 2015 року), Андрійчук Вероніка Євгеніївна (СНУ, результати ЗНО 2015 року), Черватюк Тарас Сергійович (СНУ, результати ЗНО 2015 року).

Усі студенти вчилися на контрактній основі. Згідно з інформацією сервісу пошуку абітурієнтів, троє з них – студенти юридичного факультету.

У юрвідділі ВНЗ повідомили, що відповідні документи з Генпрокуратури отримали і запевнили, що названі студенти будуть відраховані.

До того ж, зазначили у СНУ, університет не буде відшкодовувати студентам плату за навчання.

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич заявила, що відраховані студенти мають право відстоювати свої інтереси в суді.

Так, у розмові з журналістами «Укрінформу» міністр заявила, що рішення про відрахування студентів, результати ЗНО яких, за даними ГПУ, були завищені, має ухвалюватися тільки після вироку суду.

Я вважаю, нам треба дочекатися результатів розслідування, слухання їх у суді. І лише за вироком суду ми можемо говорити про те, хто відповідно має бути відрахований. Лише за звинуваченнями організаційних чи адміністративних висновків приймати ми не можемо", - сказала Гриневич.

Вона зазначила, що МОН не уповноважено відраховувати студентів з вищих навчальних закладів.

"Для відрахування студентів є ціла низка причин, вони виписані в законі про вищу освіту. Треба дізнаватися точно, з яких причин були відраховані ці студенти (ГПУ повідомила, що за результатами перевірки вже було відраховано 26 студентів, які подали недостовірні дані про результати ЗНО. - ред.), бо можлива ситуація, коли це збігається.

Але в будь-якому разі кожна людина, яка відрахована до прийняття рішення суду, теж має право відстоювати свої інтереси в суді", - наголосила міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Триндець Показати IP 16 Серпня 2016 11:37
А щоб потрапити на конртрактну форму навчання, то потрібно ще й ЗНО підробляти? там, що такий шаленний конкурс в той занюханий СНУ, що проблематично потрапити навіть за гроші вчитись?
567 до Триндець Показати IP 16 Серпня 2016 13:47
Якщо хоча б один із трьох тестів НЕ СКЛАВ( набрав менше певної кількості балів), то навіть на контракт документи подавати не можна. Можливо, це саме той випадок,
лучанин Показати IP 16 Серпня 2016 11:41
Це стосується не лише студентів луцьких вишів, і Києво-Могилянка, і Остріг, і столичні університети мають таких студентів. Інше питання - хто відповість за такі підробки. Університети тут ні до чого, бо ж вони не мають жодного стосунку до результатів ЗНО і не можуть на них впливати
Триндець до лучанин Показати IP 16 Серпня 2016 12:28
та я в курсі що це стосується студентів не лише луького вишу, мені не зрозуміло інше, саме щодо луцьких студентів, як їм там підробляли результати ЗНО і платили ж напевно вони не малі гроші за це, що потрапили тільки на платну форму навчання і в навчальний заклад далеко не найбільш популярний і престижний, в чому вигода від цього підробляння? І взагалі, весь цей галас був би доречний, якби вони вчились на державній формі, а коли на платній вчаться, то хай бі собій й далі вчились і платили гроші в бюджет, чи можна подумати, що наїх місце зараз прибіжать по двадцять бажаючих?
Боб до Триндець Показати IP 16 Серпня 2016 13:39
Ні, хай виганяють. Наступний раз будуть знати як бути найбільш хитрозробленими. Фіг з тими грошима в бюджет.
Ага до Боб Показати IP 16 Серпня 2016 15:22
це як, "піду і назло мамі відморожу собі вуха", а я за те щоб таки платили в бюджет.
Анонім до Триндець Показати IP 16 Серпня 2016 14:17
так, такі факультети як юридичний дуже популярні, і навіть на платну форму навчання потрапити дуже важко. навіть, як ви висловились, у "занюханий" СНУ.
А Показати IP 16 Серпня 2016 14:40
з якого переляку генпрокуратура зараз оплюднює ці списки з іменами-прізвищами ? справа прокуратори передати матеріали до суду, і тільки після вироку? коли вина доведена чи не доведена можна оприлюнювати і вживати заходів, чи в нас зараз 37 рік - прокуратура сказала винени, значить винен, що за херня в нас в країні твориться, га?
ss до А Показати IP 16 Серпня 2016 16:47
з того самого переляку що і зно підробляти є факт потрібно вигнати а потім розбиратись
Ні до ss Показати IP 16 Серпня 2016 17:54
"здастЄ моя настЄ" - що значить є факт? генпрокуратура не верховна інстанція і не має ніякого права до суду вішати ярлики, хто правий, а хто винуватий, в її компетенціїї представити факти суду. Всі хто є в цих списках, поки що учасники провадження і оприлюднювати їхні призвіща, звинувачувати і тим більше застосовувати якісь санкції НЕ ЗАКОННО! Так завтра тебе чи будь-кого іншого оголосять вбивцею чи злодюгою, розклеять фото на кожному стовбі, виженуть з роботи, а потім будуть розбиратись.
SS до Ні Показати IP 16 Серпня 2016 19:12
Ага суд винесе рішення 85 гривень сплатити , суддя отримає свої 5000$ і всі щасливі, в цій країні корупцію не побороти ніколи, розумні діти втечуть,а д*біли рулити будуть через 10 років побачиш наслідки сплош одні "луценки" без освіти на посадах
От до SS Показати IP 17 Серпня 2016 12:59
щоб цього не сталось, то Закон треба звикати поважати і виконувати, а не вертіти ним, як кому вигідно. Бо якщо порушення Луценко на посаді із судимістю і без освіти, то це значить "фу", а якщо пряме порушенння закону з оприлюдненням цих списків зараз, то це значить "ура", то якщо вам так зручно при подвійних стандартах, то й не нийте що стояче болото не міняється.
Одесит Показати IP 16 Серпня 2016 20:44
А ГПУ больше нету чем заняться??
Волинянка Показати IP 16 Серпня 2016 21:46
Гнати і судити за підробку документів! Хтось через цих паскудників не пройшов у ВУЗ. До речі, деякі згадувані "особі" - це "нулі" у навчанні, а носяться з ними, як дурень з писаною торбою, бо навчаються на платному. Але плата-платою- має ж бути якась межа - що це за майбутній фахівець. який на пари не ходить, не вчиться, має СОТНІ(!) годин пропусків?! Це ж ВУЗ, а не Верховна Рада...
Оса Показати IP 17 Серпня 2016 09:37
Теж мені новина цього року я сама здавала тести на навчання (баралавр) і на власні очі бачила як іх здають ті хто "займе своє державне місце ".прийшли сіли, все ніби так як траба ,кілька хвили і вийшли ..тТести були професфйні і завдання також .а може це для інших а для тих своїх таблиця множення чи алфавіт ?! Маючи великий досвід роботи я працювала на тестах більше години тому що потрібно було робити обрахунки без калькулятора на листочку а то такі молоді " прохвесори" за хвилини все роблять і на сайті в списках на державному навчанні може для того щоб припинити це неподобство потрібно почати вже цьогорічних вступників перевіряти ато все піде в лета

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus