USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Що думають лучани про «Волинську трагедію»

11 Липня 2016 23:30
Лучани розповіли, що знають про Волинську трагедію.

Про це йдеться в сюжеті Громадського. Волинь.

1943 року на землях довоєнного Волинського воєводства Польщі розгорілася кривава міжетнічна драма, названа згодом Волинською трагедією в Україні, натомість у Польщі – Волинською різнею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІСТОРИЧНИЙ ПОГЛЯД. «ВОЛИНСЬКА ТРАГЕДІЯ»

Журналісти запитали на вулицях Луцька, що знають про ці події волиняни і як ставляться до цього історичного явища, якому понад 70 років потому.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Сенат Польщі закликав визнати геноцидом Волинську трагедію.
Довідка:

Волинська трагедія — обопільні етнічні чистки українського і польського населення, здійснені селянськими загонами самооборони з обох боків, Українською Повстанською aрмією та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту та радянських партизанів у 1943 році під час Другої світової війни на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
історик Показати IP 11 Липня 2016 23:40
1943 це результат політики Польщі від 1920 року, це польський результат зради українського народу який з Петлюрою воював проти Росії. Пільсуцький поділив Україну з більшовиками. Українці не воюйте ніколи з такими підлими сусідами воюйте тільки за Україну, робіть висновки. УПА ОУН воювали за Україну тому так люто їх ненавидить Росія і Польща.
Правда Показати IP 12 Липня 2016 07:16
Передивилася...Я в шоці! Навіть приблизнь ніхто нічого не знає! Але більшість проти, як завжди. І ми не винні зовсім... 100 тисяч людей поклали за те, що вони полякі, різня має назву "Волинська, а ми, на Волині, нічого не знаєм... ДО того ж поляки злочинцями називають наших святих героїв - ОУН-УПА, Як же можна! Ай-яй-яй... Степан Бандера - це святе, він мухи не образив! Ось так і надалі дітям будуть розповідати. Я ще здивувалась, що не почула головну версію, котру особисто мені люблять розповідати: "Це все робили НКВДісти, переодягнені у форму бандерівців". Тобто у всьому Росія винувати. Ну як завжди у нас. Може все досить брехати? Може хоть тут визнати, що трагедія була і вбивали таки поляків, і вбивати так по звірячому, що навіть їх нащадки згадують про це з жахом. Да й наші волиняни, хто пам'ятає ці все, в кого на очах різали сусідів наші герої, не можуть спокійно розповідати про це. Але...Полякі в 44-му теж вбивали. Менше, але у відповідь вбивали наше мирне населення у Польщі і це їм теж не потрібно замовчувати.
"Правда" Показати IP 12 Липня 2016 09:24
Сама так називалась найбрехливіша у світі більшовицька газетка. Ви від неї ну зовсім нічим не відрізняєтесь. Справно відробляєте подачку - карту поляка. Старайтесь пані (пан). Та це марно. Ще живі діти замордованих поляками українців, і Холмщини у тім числі. Так що є кому донести до людей справжню правду.
Правда до "Правда" Показати IP 12 Липня 2016 09:42
А ось тут Ви, шановний, пальцем у небо. Льгот для поїздок у Польщу не виробляю, хоча маю право, згідно положень польського консульства. І ті прописні істини, які Ви мені тут розповідаете про знущання поляків над українцями, я знаю не менше Вас. Хто Ви такій, що розписується за всіх? Моя родина постраждала від поляків, сильно. Але це було у 1944 році, а Волинська різня, пік - у 1943 році. Ви різницю відчуваєте? Навіть ті з українців, хто постраждав від дій Армії Крайової на територіх Польщі, розповідали, що їх дії були у відповідь на різню, влаштовану бандерівцями!!! Іноді мене дратує оця риса менталітету українців- вперто не визнавати свою провину і все звалювати на інших. Винні - потрібно покаятися. І полякам також, у відповідь.
Добряк Показати IP 12 Липня 2016 10:26
Статистичні данні показують,що українців вбито більше,а старші люди розказують,щ о поляки дуже звірствовали над українцями,а ви зараз спитайте нашу діаспору в польщі як відносяться пшекі до українців,так що мусили дати тоді й зараз по морді агресору так щоб надовго відбити охоту лізти до нас.тримаймо порох сухим.
Тарас до Добряк Показати IP 12 Липня 2016 11:04
А дупло змазанним...
Боровик до Тарас Показати IP 12 Липня 2016 12:50
Українці будуть тримати порох сухим

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus