USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Що голова ОДА зробить для об’єднання церков?

22 Листопада 2014 11:49
До голови Волинської обласної державної адміністрації звернувся його колега – очільник Рівненської ОДА. Останній закликав своїх колег підтримати ініціативу підписання меморандуму, який розглядається як перший крок до створення єдиної української помісної православної церкви.

Що зробить голова ОДА в цьому плані, запитав його депутат облради Віталій Собко під час 31 чергової сесії облради 21 листопада.

«Цей документ підписали єпископи і Московського патріархату, і Київського патріархату. Але днями, під тиском російського керівництва, Московський патріархат відкликав свій підпис. Які кроки ви плануєте зробити щодо звернення. Адже об’єднавчі процеси в Україні – питання національної безпеки, враховуючи роль російської православної церкви в агресії проти України», - запитав депутат.

Нагадаємо, в час агресії, українські церкви вирішили об’єднатися і зробили перший крок – підписали Меморандум. Та згодом Московський патріархат відмовився брати в цьому участь, відкликавши свій підпис.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
WTF Показати IP 22 Листопада 2014 11:51
ЩО ГОЛОВА ОДА ЗРОБИТЬ ДЛЯ ОБ’ЄДНАННЯ ЦЕРКОВ? А з якого бодуна він має шось для цього робити???
Патріот Показати IP 22 Листопада 2014 12:08
Церкву Божу створив Христос з апостолами! То чого туди нашим бюрократам носи сувати?
патріотУ до Патріот Показати IP 22 Листопада 2014 13:11
То ви тому Собку скажіть!:) Тільки меморандуми всяки, писульки, балаканина... а робити щось для країни хто буде?! Он ціна за опалення яка, ціни на все вгору стрімко йдуть, зарплати мізерні. а вони...?! Як вже все це...!!!
Анонім Показати IP 22 Листопада 2014 12:42
А разве церковь не отделена от государства,или я что-то пропустил?
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 22 Листопада 2014 14:31
Конечно пропустил! Юридическа отделена, а фактически НЕТ. Миряне , чьи поданные- государства, а ЦЕРКОВЬ где находится- в государстве и налоги платит кому- государству. По природе вещей есть зависимость. Тут свое слово должны сказать, кто - прихожане ЦЕРКВИ.
777 Показати IP 22 Листопада 2014 12:48
так вiн же зацентий кемуняка що йому до церков
Православний до 777 Показати IP 22 Листопада 2014 13:06
То так, але він ще й ставленик жидомасонів, що прийшли до влади і під приводом об"єднання церков планують остаточно знівелювати чисто духовні цінності, які несе в себе віра у Бога, підмінивши їх адмініструванням церковних парафій на догоду західним лжедемократіям.
віруючий до Православний Показати IP 22 Листопада 2014 13:21
Те,що він ставленик жидо-масонів це одне,а друге те,що він сам -жид.
от так Показати IP 22 Листопада 2014 13:03
Голова Рівненської ОДА звільнений, про що мова?!:) А Собко, Пирожик і всі свободівці повинні скласти мандати, бо не мають довіри у суспільства, а тільки людей стикають лобами і штовхають Україну у прірву!!!
дідо Показати IP 22 Листопада 2014 13:51
Заборонити російську секту на чолі з кірілом, і на другий день всі українські церкви обєднаються.
ланцелот Показати IP 22 Листопада 2014 13:51
Те саме, що й під час Майдану. Скаже : " Я поза політикою!"
АТО ДО ДІДО Показати IP 22 Листопада 2014 14:00
ПІДТРИМУЮ,РОСІЯ ВБИВАЄ НАШИХ ДІТЕЙ,А ВОНИ МОЛЯТЬСЯ ЗА МАСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХА КІРІЛА І ДАЛІ ЗОМБУЮТЬ ТУПИХ БАБОК
Православний до АТО ДО ДІДО Показати IP 22 Листопада 2014 14:27
Моляться Господу, а не патріархам, убогий. Бога і віру в душі треба мати, а не тільки шукати у церквах, особливо тих, де правлять і касу з нещасних знімають безблагодатні священники.
АТО ДО ПРАВОСЛАВНОГО Показати IP 22 Листопада 2014 14:39
КАСУ ЗНІМАЮТЬ СКРІЗЬ ,БЕЗ ГРОШІ В ЦЕРКВІ ТИ НІХТО,А МОЛИТИСЬ МОЖНА СКРІЗЬ
Корінний лучанин до АТО ДО ПРАВОСЛАВНОГО Показати IP 22 Листопада 2014 15:10
Трохи Хибна думка! Церква існує на пожертви і всі повинні мати гроші, тому що повинні ПРАЦЮВАТИ- це одна із заповідей БОЖИХ ! Ніхто той , хто ледацюга і немає грошей. Взагалі , для немає такого поняття " ніхто" для церкви. Убогим, бідним, юродивим прийнято подавати. А миряни зобовязані підтримувати ЦЕРКВУ, так навіть і в БІБЛІЇ пишеться.
Українець Показати IP 22 Листопада 2014 15:10
Волинь...Донецьк...Луганськ... Там де найвища КОРУПЦІЯ - там найбільше людських жертв!!! Гунчик повинен зрозуміти. що він ще більше ніж Башкаленко отримає ВИРОК НАРОДУ!!!! Так - що поки не пізно хай замолює гріхи хоча б у церкві!!!!!!!
Олександр Показати IP 22 Листопада 2014 15:30
Хай краще Собко розкаже, що його митрополит Михайло робить для єднання? Обзиває братів з УПЦ на кожному збіговиську? І хай спершу УПЦ-КП об'єднається З УАПЦ, а там і до УПЦ діло будуть мати. А влада тут взагалі...
Православний до Олександр Показати IP 22 Листопада 2014 16:06
Ви праві, і не тільки у цьому. Це якась дикість, що пішла повальна мода священнослужителям пхатись у політику. Сказано ж, молитись за душі і за їх спасіння, у на приймати участь і мирських справах, тим більше - у часи розколу і смути. Біда у тому, що сучасні модні пастирі перестали бути духовними отцями, як колишні праведники, і більше моляться Момоні, а не Христу. Собку та іже з ним треба було б визначитись, хто він - політик і інтриган чи священник.
Ranny Показати IP 22 Листопада 2014 17:17
Люди, ви якісь наївні. Чи це московські попи вам так мізки промили, чи ви самі по собі такі неосвічені? Де в історії Церкви ви бачили проведення якихось значущих процесів без безпосереднього втручання держави? Чи може Московський Патріархат самостійний і незалежний від держави? Побільше би таких людей як отець Собко в політиці! Але ж ні! Для наших рабів краще сидіти в стороні, танцювати під чужу дудку і тролити в неті все, що їхні московські гуру визнали неправедним.
Православний УПЦ Показати IP 22 Листопада 2014 18:02
Дорогий Гучкик наведіть порядок в області а церква не підкурялася і думаю не буде підкурятися дежаві і це буде правильно кожна людина де захоче там повина молитися до церви не чіпляйтесь церква не причом покращення в державі робіть А те що якісь там хочуть вони майжевже ніхто
віктор Показати IP 22 Листопада 2014 18:43
люди виж непутайте правидне з грішним -це по перше а друге якщо ти святий чи праведний ти і в африці такий же само -бо праведний вірою жити буде а не москвою чи киівом .
Олександр Показати IP 22 Листопада 2014 22:31
Церква, згідно Конституції, відділена від держави! Так і треба, щоб було! Бо тоді Церква стає знаряддям у руках держави. І не завжди на добро. Це доведено історією. Про яку духовність тоді може бути мова? Памятайте слова Ісуса Христа: "Богу - Богове, а кесарю - кесареве"!
Петро Показати IP 22 Листопада 2014 23:51
Кожен народ оберігае свою національну віру,тому будуе національні церкви,як фактор об'еднання і соборності свого духу,культури,традицій і самоідентифікаціі, охороняе свою територію від втручання сусідських релігій,бо не хоче допустити в своему середовищі розколу. Релігія -це духовна едність людей одноі крові,територіі,мови і культури. Е в Украіні москалики? Е! Хочуть свою церкву? Хочуть! То хай мають і назвуть іі правдиво- Російська православна церква Московського Патріархату в Украіні.І хай ходять туди молитись.Ми ж цивілізований народ. Але помісна,національна,соборна украінська церква-Це Украінська православна церква і тільки,підкреслюю,і тільки Киівського Патріархату,бо основний національний Собор знаходиться в столиці цього народу,а не в чужій столиці. В чужій столиці знаходиться Собор чужоі церкви. І на часі заборонити москальським попам дурити віками украінців,заборонити духовну агресію Москви проти украінців і іх держави. А хто тявкае,що наша церква ,,не канонічна'',то хай вдавиться своею брехнею. Канонічна Украінська православна церква Киівського Патріархату,бо створена за всіма канонами апостольськими і соборними-згідно адміністративно-територіального та національного визначення-держава-Украіна,кордони державні визначені і визнані міжнародним суспільством,нація-украінці визначена і вони е нащадками Хрещення Руси,Киівськоі митрополіі,що існувала до 1686 року автокафально в прийнятті зверхності Вселенського Костянтинопольського Патріарха. А те,що нас ще повинні визнати і інші православні церкви,то з часом визнають,як визнали Болгарську православну Церкву через 73 роки, а Московську церкву визнали аж через 141 рік. Держава ж повинна захищати вибір народу в релігійному уподобанні,як це було в козацькій державі. Вперед -до минулого,назад- до джерел-від цього не втечеш.
Так Показати IP 23 Листопада 2014 10:35
Срочно об'єднати католиків, православних, бабтистів, мормонів, кришнаітів, суботників і так далі..... Собко - покажи свої можливості на ділі, а не язиком, який в тебе як помело.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus