USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Що насправді криється під «боротьбою з короїдом»: оборудки Волинського ОУЛМГ

20 Квітня 2018 13:27
Еколог звинуватив Волинське ОУЛМГ в комерційних вирубках під виглядом боротьби з короїдом.

Насправді під виглядом боротьби з короїдом на Волині масово вирубують реліктові ліси заказників, включно зі столітніми дубами. Таку думку висловив аналітик Міжнародної благодійної організації "Екологія-Право-Людина" Петро Тєстов на прес-конференції, передає АСН.

"Волинське обласне управління лісового господарства розповідає на прес-конференціях, організовуючи прес-тури для журналістів про те, що зараз іде епідемія короїда, і їм потрібно проводити санітарні рубки. Насправді, крім цього, займається проведенням масових рубок у природоохоронних лісах", - заявив експерт.

За його словами, зокрема, санітарні рубки знищують дубові ліси, яким по 150-200 років. Так, зокрема, рубки проводяться приблизно на 50% площі заказника "Зубр" на Волині без необхідності.

Ще один приклад масових рубок лісу - ботанічний заказник "Воротнів", створений для збереження унікальних реліктових дубових лісів області: там рубки йдуть на 95% території.

"Єдина причина - це комерційна заготівля деревини в заповідному лісі. На жаль, такі рубки отримали всі необхідні погодження з боку органів на місцях ", - додав експерт.

При цьому він додав, що система узгодження проведення рубок, зокрема в заповідних лісах, де втручання людини вкрай обмежене, дуже складна і багатоступенева, проте нечистим на руку ділкам вдається отримати всі дозволи.

Як зазначив Тєстов, останніми роками в Україні вже ухвалено кілька законів, які обмежують ведення лісового господарства. Зокрема, зараз у парламенті також зареєстровано кілька законопроектів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Украінка Показати IP 20 Квітня 2018 16:23
Згідна з екологом,бо живу в цій місцевості і бачу неправду,ріжуть все підряд і вивозять,такого ще ніколи не було,лісове господарство дуже корумповане,коли це буде зупинено...
Рубати руки Показати IP 20 Квітня 2018 16:35
по Горохівському районі масово фурами вивозять ліс. Лісовози підвозять до дороги далі перегружають на крупні лісовози. Так вже позачищали окраїни лісу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus