USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Що потребує Волинський обласний ліцей

5 Березня 2015 22:33
Ремонт актового залу, добудова приміщень та персонал для обслуговування котельні на твердому паливі – про проблемні питання та потреби Волинського обласного ліцею розповіли депутатам Волиньради.

Про це йшлося під час відвідин навчального закладу обранцями волинської громади у рамках дня депутата 5 березня.

Як розповіла директор Волинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради Ірина Лозовська, 78% учнів закладу становлять діти із сільської місцевості. З початку створення у 1991 році ліцей був орієнтований на сільських учнів. На території закладу площею 2,9 гектара розташовані двоповерховий навчальний корпус на 13 навчальних кабінетів, гуртожиток на 178 учнів, спортивний зал та дві котельні (на газі та твердому паливі ). Наразі у ліцеї навчається 288 учнів 8-11 класів. Профільність класів: біолого-хімічний, математичний, суспільно-гуманітарний. Зі слів директора, 98% випускників закладу вступають у виші.



У жовтні минулого року за кошти обласного бюджету розпочала роботу котельня із котлами польського виробництва на твердому паливі. Завдяки цьому вдається заощаджувати кошти на енергоносії. Так, з жовтня по грудень використали твердого палива на суму 970 тисяч гривень. У разі використання газу таку суму довелося б сплатити лише за один місяць (за 12 тисяч метрів кубічних газу).

Наразі котельня на твердому паливі не працює, тому що, зі слів директора закладу, обох кочегарів мобілізували, а для роботи на твердопаливних котлах потрібні відповідні навики та допуски. Відтак, зараз у ліцеї шукають кочегарів, а користуються для опалення газовою котельнею.



Батьківська плата за утримання вихованця ліцею (із харчуванням та проживанням) становить 20% сукупного доходу на одного члена родини (приблизно від 100 до 300, максимум - 793 гривні на місяць). Також у закладі навчається 32 малозабезпечених та 4 звільнених від цієї плати рішенням облради учнів.



У ліцеї мультимедійними комплексами обладнані 11 навчальних кабінетів (у 4 кабінетах – сенсорні дошки і в 7 - екрани). Техніка потребує оновлення, адже її вік становить вже 10 та більше років.

Серед випускників закладу – полеглі за незалежність України. Так, батько двох дітей, уродженець села Тоболи Микола Королько 21 липня загинув на сході. Він був снайпером батальйону «Айдар» та поліг під час прикриття наступу української армії від танкового снаряду. Зі слів директора, вихованці ліцею займають активну громадянську позицію.



Попри те, що заклад має дуже привабливий вигляд, існує чимало потреб для його подальшого розвитку. Директор розповіла депутатам, що оновлення нині потребує актова зала ліцею, потрібна реконструкція даху та утеплення. Капітального ремонту у приміщенні не робили з 1991 року. До того ж, не вистачає класних кабінетів, для того, щоб забезпечити повноцінний поділ на підгрупи. Оскільки чимало вихованців мешкають у гуртожитку, необхідно облаштувати ізолятор для хворих дітей. Наразі у деяких кімнатах гуртожитку – двоярусні ліжка, тож зрозуміло, що приміщень для усіх вихованців з сільської місцевості бракує (загалом ліцей розрахований на 297 учнів). Оскільки показник участі учнів у всеукраїнських та міжнародних олімпіадах та конкурсах високий, заклад зможе приймати учасників з Європи. Для цього потрібен відповідний конференц-зал, зал для позакласної роботи тощо.



Своєю чергою, голова облради Валентин Вітер зазначив, що перш за все, поетапно, намагатимуться виділити кошти на ремонт актової зали. Усієї суми, яка потрібна, немає можливості виділити, але в міру надходження коштів обіцяють допомагати закладу. Він визнав, що за показниками роботи цей заклад освіти – один з найкращих в області.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Вишків Показати IP 6 Березня 2015 08:41
Мама пепеписала в спадщину доці школу.а тепер проблеми -нема кочегарів.В котельню вбухали 700 тисяч бюджетних коштів.де можна було б зрорбити за 300тисяч.І це не стидно дивитись керівництву області і депутатам?Сьогодні 1куб.газу уже коштує за 11 гривень.Хіба це не злочин?
Ліцей Показати IP 6 Березня 2015 10:24
Нова трудова династія. Марія Іванівна пішла на іншу посаду(не рядову) і залишила місце директора своїй доні Іринці.
добряк до Ліцей Показати IP 6 Березня 2015 18:05
Яка ганьба ,як це розуміти? (залишила місце директора своїй доні Іринці.)це що якась спадщіна?від цієї передачі династій погано пахне,я би сказав смердить КОРУПЦІЄЮ
Олег Показати IP 6 Березня 2015 11:53
А що в цьому поганого, когось жаба давить. Я навчався у ліцеї з 1991-1993 роки, згадую і Марію Іванівну і її доньку тільки гарними словами. Вона що в дітей, що в ліцей душу вклала. Я безмежно їм за вдячний. Нехай усе в них вийде якнайкраще, а я в цьому не сумніваюсь. Успіхів Вам у всьому.
Село Показати IP 6 Березня 2015 17:02
нехай депутати відвідають звичайну школу десь у селі, де зручності на вулиці, Інтернет на чесному слові, і порівняють. Може діти з такої школи хочуть теж знань у теплі і комфорті? "Вона що в дітей, що в ліцей душу вклала" А батьки вкладали гроші, Чи не правда?
Олег до Село Показати IP 6 Березня 2015 22:02
Повністю згідний з Вам про рівень сільських шкіл, але хочу запевнити Вас, що якщо в селах не буде таких директорів як Марія Іванівна, то хай хоч президент приїжджає - толку не буде! А про гроші які вкладають батьки в розвиток ліцею - можливо це й так, але коли я навчався, мої батьки оплачували лише моє харчування, і це була досить символічна сума для сім'ї водія та вчителя сільської школи. Можливо і без грошей можна було б вчитися????
мішка Показати IP 7 Березня 2015 09:58
все підтверджую, Іванівна - директор від Бога, я там навчався у 00-03 роках
оксана Показати IP 9 Вересня 2016 11:44
Я навчалась в цьому ліцеї в 1994 році. Прикро, як я з гарним атестатом, майже відмінним піся цього ліцею не могла поступити до вузу. Пригадую, як Марії Іванівні возили мої одногрупники, вірніше їх батьки подарунки і як вона по особливому відносилась до цих дітей. А мені в очі ця ж Марія іванівна підло обманювала і обіцяла світле майбутнє і щоб я не розчаровівалась після того, як я не поступила до вузу, тоді як ті. які в мене спиували успішно поступили на державну форму навчання. Та багато разів ловила не брехні ту саму Марія Івнівну. Прикро, але ніколи не забуду як мені в очі вчитель укр мови Віра Борисівна просила , щоб моя мама принесла подарунок, що та не зробила, і мені в атестат поставили 4 (значить, я знала англійську краще своєї рідної мови, оскільки в атестаті з іноземної - 5). Люди ! Не вірте. Це все обман. В любій школі, якщо дитина хоче вчитись вона буде вчитись, було б бажання.
Макс4 Показати IP 6 Січня 2017 16:49
Увага до батьків майбутніх учнів ліцею! Нівідправляйте своїх дітей у цей навчальний заклад: вчитель математики 8-9 класу на них буде кричати, бити, угражати відрахуваня із ліцею після 1 семестра. Директор цього навчального закладу бере вщятки при вступі а якщо ви їй дасте не 100$ то вона спіцальнотпогоаорить вчитилями які будуть приймати у вас вступні екщамини. Батки бкдь-ласка відправляйте своїх дітей в кращі навчальні щаклади!!! ;P.S Пожаліть своїх дітей і відравляйте у кращі навчальні закладт.
Богдан Показати IP 17 Квітня 2017 18:23
Підскажіть будь-ласка,що буде якщо з 3рьох екзаминів здати 2?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus