USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Що робити лучанам, які ще не визначилися зі школою для своїх чад?

5 Квітня 2014 11:51
Списки майбутніх першокласників у луцьких школах уже практично сформовані. Хто надто довго роздумував, тепер буде змушений шукати, куди влаштувати своїх дітей. І не завжди ці навчальні заклади можуть бути близько біля дому.

До Інформаційного агентства Волинські Новини звернулася читачка, яка розповіла, що навчальний заклад, в який вона хотіла влаштувати свою дитину в перший клас уже сформував список учнів на новий навчальний рік.

«Я - мама 6-ти річної дівчинки, хочу відати її до школи, але всі школи, де я була, відмовляють, кажуть, що набір закінчений, і всі списки сформовані, і говорять, що ми з цим питанням запізнились на кілька місяців. Хабарів я давати не збираюсь!!! Я одного не можу зрозуміти в вищих навчальних закладах ще тести не розпочались, а в школах вже набір закінчений. Так як я розумію цю ситуацію: дитина народилась - записуєш її в садочок і одразу до школи, бо потім права на освіту не буде мати. Підкажіть, будь ласка, як бути в цій ситуації?», - пише читачка.

За коментарем ми звернулися до начальника міського управління освіти Олега Гребенюка. Він підтвердив, що практично всі навчальні заклади завершили набір учнів до першого класу, адже розпочався ще у січні. Олег Гребенюк пояснив, що набір закінчується тоді, коли зібрані заяви на всі місця в школі.

«Вівся перепис дітей, які цього року йтимуть до школи, висіли оголошення в навчальних закладах. Можливо, хтось з батьків не звернув на це уваги. Вже практично всі школи укомплектовані», - розповів він.

Як пояснив начальник міського управління освіти, при формуванні списків учнів, перевагу надавали мешканцям прилеглих мікрорайонів. Недоукомплектовані зараз спеціалізовані школа №1 та №5 (російський клас).

Утім, він запевнив, що всі діти в Луцьку здобуватимуть знання.

«Якщо не встигли досі написати заяву, то доведеться шукати школи, можливо, не завжди ті, на які розраховували батьки. Але прецедентів, щоб якась дитина в місті була неохоплена навчанням, - у нас ніколи не було», - переконує чиновник.

Тож, ті батьки, які не встигли влаштувати дітей в найближчу школу – муситимуть шукати навчальні заклади поодаль. Є, каже, й такі батьки, які приносять заяви до школи ще влітку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анжела Показати IP 5 Квітня 2014 12:01
якщо є списки дітей які мають іти до школи то повинні знати дітей бо так і можна в школу не ходити ти нікому не потрібен чудеса
Трам до Анжела Показати IP 5 Квітня 2014 12:04
а хто у нашому суспільстві кому потрібен?
аяяй Показати IP 5 Квітня 2014 12:40
" кто не успел тот опоздал"
Сарказм Показати IP 5 Квітня 2014 16:11
А навіщо зараз навчатися,навчить дитину тримати дубинку в руках і майбутнє їй забезпечене.
109 Показати IP 6 Квітня 2014 15:12
Мамаша не знала,шо дитя в школу має йти?В самій школі наш клас підручники купив ще зимою на наступний рік.То вам не срср.Привикли,щоб хтось вас рахував і влаштовував.Це і є свобода.ВИБИРАТИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus