USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку пропонують дати землю під приватний дитсадок

5 Лютого 2016 17:17
Луцькі депутати пропонують виділити земельну ділянку на межі вулиць Конякіна та Зацепи для продажу на аукціоні під будівництво приватного дитсадка.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання третьої сесії міської ради сьогодні, 5 лютого.

Депутати розглянули питання про виконання міської комплексної Програми розвитку освіти Луцька на 2010-2015 роки. Під час розгляду обранці громади поцікавилися, скільки дітей не можуть потрапити в дитсадки.

Зі слів начальника міського управління освіти Олега Гребенюка, у Луцьку не вистачає близько 1000 місць у ДНЗ. Проблем додає і те, що в місті навчається чимало дітей з Луцького й Ківерцівського районів. А ще більше 300 дітей не пішли в перший клас, і залишилися в садочку.

Коли ж депутати поцікавилися, чи буде будуватися найближчим часом хоч один ДНЗ, то він відповів, що наразі будівництва не передбачають через відсутність коштів. Проблему з нестачею місць у садках планують вирішити, зараховуючи першочергово дітей з Луцька. А дошкільнят з сіл зараховувати за наявності вільних місць.

Крім того, цього року мають відремонтувати приміщення для дитсадка на вулиці Декабристів, яке зараз використовується не за призначенням.

Депутат Андрій Козюра запитав, чи є можливість побудувати дитсадок за рестораном «Вогнем і мечем», на розі вулиць Конякіна та Зацепи. На це він отримав відповідь міського голови Миколи Романюка, що згідно з нормативами, там можна збудувати лише невеликий садочок на 150 місць, бо там надто мала площа. А будувати такий невеликий садочок «з нуля» - невиправдані витрати, бо кожне місце буде «золотим».

Тоді депутат запропонував вирішити питання іншим способом. Він каже, що згадану ділянку треба вважати вільною і виставити на аукціон під будівництво приватного ДНЗ.

«Згідно з моєю інформацією, в місті багато людей, які готові вкладати кошти і будувати приватні дитсадки», - заявив депутат. У відповідь міський голова зазначив, що питання «будуть вивчати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 5 Лютого 2016 17:23
Дупутати тільки вміють землю дєрєбанити.... Спростіть умови відкриття днз для приватного бізнеса, і бізнес сам відкриє днз та де потрібно і достатньо місць. За умовами уряду Азаркіна неможливо відкрити днз для бізнеса.
Романюн Показати IP 5 Лютого 2016 17:46
Відповідь міського голови Миколи Романюка, що згідно з нормативами, там можна збудувати лише невеликий садочок на 150 місць, бо там надто мала площа. Міський голово і депутате Козюра! Ви ж легалізували самовільну забудову "Вогнем і мечем" і тим самим вкрали землю для нормального дитячого садочка. А тепер земельку, без аукціона (чомусь закралась така думка) заберете собі під приватний садочок! Дякую мешканцям Луцька - за міського голову...
Архітектор Показати IP 5 Лютого 2016 18:52
Не можу терпіти такої брехні. Не Романюк легалізував кафе "Вогнем і мечем", а прокуратура яка порушила фіктивну кримінальну справу проти невинного забудовка. А дитячий садочок в цьому місці дуже потрібний.
Мама Показати IP 5 Лютого 2016 19:32
Відремонтуйте садок на вул. Бенделіані, який використовується не за призначенням інша частина взагалі не використовується.
Тарас Чурило Показати IP 5 Лютого 2016 22:49
Може хай один державний збудують?
Юлія Парій Показати IP 5 Лютого 2016 22:51
Виділив землю - отримав відкат. Золоте правило Романюка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus