USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Що треба знати, вибираючи пластикові вікна для дачі чи заміського будинку*

28 Квітня 2023 11:55
Під час вибору пластикових вікон для дачного будинку головним пріоритетом зазвичай є вартість та енергоефективність. Звісно, хочеться купити недорогі вікна для дачі, адже такі споруди належать до бюджетного будівництва, тож і рішення підбирають відповідні.

Вибір вікон на дачу залежить від того, як її використовують. Якщо споруда не передбачає опалення та експлуатується лише в теплу пору року – достатньо мінімальної комплектації. Але якщо дачний будинок оснащений системою опалення, вимоги до енергоефективності мають бути високими.

Розгляньмо універсальний варіант скління – з можливістю забезпечити мінімальне опалення взимку.

Незважаючи на те, що багато власників дачних ділянок намагаються купити готові вікна для дачі, набагато практичніше – замовити їх за індивідуальними вимірами.

Є стереотипна думка: готові вікна дешевші, ніж ті, що зроблені за індивідуальними вимірами. Але це геть не так. Єдина перевага готових вікон – не доведеться чекати на виготовлення.

Що робити, якщо розміри вікон індивідуальні?

Замовивши вікна за індивідуальними розмірами, ви не матимете потреби у додаткових роботах з розширення або зменшення прорізів.

Весь комплекс послуг із заміру, доставки та монтажу вікон на дачі надають фахівці компанії.

Купити пластикові вікна можна і в будівельних гіпермаркетах, і в постачальників вікон. Здебільшого розміри готових вікон перебувають в діапазонах:

- одностулкові: ширина 500-900 мм, висота 1200-1500 мм;

- двостулкові: ширина 1100-1400 мм; висота 1200-1500 мм;

- тристулкові: ширина 1500-2100 мм, висота 1200-1500 мм;

- двері: ширина 700-900 мм, висота 2000-2100 мм.

Для декорування вікон на дачі доступні спеціальні пластикові та металеві нащільники (лиштва) та відкісні системи. Це недорогі та практичні рішення, що відповідають умовам експлуатації. Різноманітні декоративні елементи нададуть пластиковим вікнам для котеджу індивідуальності. Ламінація допоможе підібрати такий зовнішній вигляд вікна, щоб воно поєднувалося і з фасадом, і з інтер'єром.

Якщо розмір вікон значення не має (прорізи будуть готувати під будь-який розмір) – найдешевшим варіантом є купівля вікон, які не підійшли за розміром (помилки під час замірів) або з якихось інших причин першим власникам. Зазвичай віконні компанії продають їх з дуже великим дисконтом (іноді нижче за ціну матеріалів).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus