USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що вимагають активісти від кандидатів у депутати ВР

10 Вересня 2014 13:47
Збільшити фінансову прозорість кандидатів у депутати Верховної Ради прагнуть активісти Громадського Руху «Чесно».

Кампанію «Чесна Рада» презентував Громадський Рух «Чесно» 10 вересня у Луцьку.

Метою кампанії є збільшення фінансової прозорості кандидатів, політичних партій та передвиборчих кампаній до парламенту VIII скликання. Активісти презентували власні вимоги до політичних партій, які мають намір брати участь у виборах, та самовисуванців в одномандатних округах.

Як повідомила координатор Громадського Руху «Чесно» у Волинській області Марія Доманська, кандидатів закликають відкрити повні автобіографії, майнові декларації кандидатів за 2013 рік, фінансові звіти партій за 2013 рік ( з деталізованою інформацією про майно, обсяги і напрями витрачання партією коштів за відповідний рік, а також списком фізичних осіб, внески яких на підтримку партії перевищили 20 мінімальних заробітних плат).

Також закликають за 5 днів до голосування оприлюднити деталізований проміжний фінансовий звіт про надходження коштів виборчого фонду партії чи кандидата та їх використання під час підготовки та проведення позачергових парламентських виборів. Активісти закликають кандидатів оприлюднити інформацію про джерела коштів, використаних для формування виборчої застави партії та кандидатів-самовисуванців, а також забезпечити оприлюднення такої інформації кандидатами від партії в одномандатних округах.

Окрім цього, активісти рекомендують партіям завчасно відкрити списки потенційних кандидатів у загальнодержавному виборчому окрузі та відповідних одномандатних округах – для широкого громадського обговорення та моніторингу.

Як наголосила Марія Доманська, на думку активістів Руху, до парламенту не повинні потрапити депутати, які голосували за диктаторські закони 16-го січня та кандидати, причетні до корупційних дій. Основним методом впливу на кандидатів активісти називають публічний тиск, який чинитимуть, перш за все, на очільників політичних партій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
аяяй Показати IP 10 Вересня 2014 13:57
ходили слухи,правда весной,что начали уже партии продавать проходные места в частности свобода
Арсен Показати IP 10 Вересня 2014 14:22
Громадський рух "Чесно" партии и кандидаты на х..ю вертели.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus