USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Що думають про кінець світу відомі волиняни

7 Грудня 2012 17:19
Волинські політики, чиновники, священнослужителі, журналісти та культурні діячі не вірять в те, що 21 грудня 2012 року настане кінець світу.

Про це вони розповіли «Волинській правді».

Так, міський голова Луцька Микола Романюк та чільник обласної ради Володимир Войтович на запитання про те, що робитимуть 21 грудня відповідають з усмішкою

Зокрема, мер розповів жартівливу історію: «Один чоловік дуже із цього приводу засмутився. Дружина його питає, мовляв, чому ти такий сумний, життя ж буде продовжуватися, кінця світу не буде, а він каже: «Гроші ж треба буде віддавати!».

Натомість голова Волиньради запевнив, що 21 грудня рада ухвалить рішення про відміну кінця світу. «Уже кілька разів «призначали» «кінець світу», і я би не акцентував увагу на цих речах. Тому що тільки Всевишній знає, яка доля в кожного з нас. І він все вирішить у нашій долі і в долі всіх землян», - серйозно додав Войтович.

Такої ж думки дотримуються депутати Луцької міської ради Андрій Калахан та Андрій Осіпов. Мовляв, на все - воля Божа.

А секретар ради Григорій Пустовіт наважився назвати приблизну дату кінця світу. «Він настане через 500 мільярдів років. Все інше – від лукавого», – запевнив політик.

Маячнею календар майя та його трактування назвав обранець громади Сергій Григоренко. Він рекомендує всім спокійно жити й виконувати свої громадські та особисті обов'язки.

В тому, що 21 грудня кінець, хоч і не світу, таки настане впевнена редактор відділу друкованого видання «Волинська газета» Світлана Головачук.

«Та чи прийде він, себто кінець? Неодмінно. І почнеться колізія з самісінького ранку. Словом, коли 20 грудня браві українські правоохоронці предметно й змістовно відзначать професійне свято День міліції, а ще дехто – й Міжнародний день солідарності трудящих, то на ранок 21-го якраз і почнеться той самий кінець… світу. Отут, до слова, й згодиться та банка помідорів, котра бабахнула в переповненій макаронами, борошном, крупами й чим там іще коморі», - сказала журналістка.

Лише 1% ймовірності на те, що 21 грудня «якісь бовдури» застосують ядерну зброю, лишає вокаліст гурту «ФлайzZzа» Андрій Тимчук . На його думку, людям, які таки вірять в «армагєдєц», варто в останні дні «відірвались на всю котушку».

Не вірять, що 21 грудня настане кінець світу і волинські священнослужителі. Так, голова інформаційно-видавничого відділу Волинської єпархії УПЦ КП протоієрей Віталій Собко каже, що точної дати цієї події не знає ніхто.

«Святе Письмо втім описує ознаки наближення кінця, зокрема, такі як зменшення віри, згасання любові між людьми, падіння моралі, природні катаклізми, військові конфлікти. Події кінця історії людства особливо ретельно описані у останній книзі Біблії – Одкровенні апостола Іоанна Богослова», - зауважив він.

Отець Віталій додав, що звістки про кінець світу надходять від самого початку його існування: «Швидше за все, так виражається потаємна мрія людини про звільнення від вад суспільства, коли вона бачить навколо себе зло і несправедливість. Історія знає випадки, коли відчуття Страшного суду було настільки велике, що люди навіть лягали спати в домовини. І на цю тему завжди лунало багато спекуляцій. Називались конкретні дати і години, і як бачимо, жодна з них не виправдалась… Точного дня кінця світу не знають навіть ангели, про нього відомо тільки Отцеві Небесному. Тому будь-яку вказівку на «годину ікс» слід сприймати як вигадку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Леонід Показати IP 7 Грудня 2012 19:36
Світлана Головачук "найвідоміша Волинянка". Її знають ВСІ.БОМБА! Даа. Сам себе ........
Світлана Головачук до Леонід Показати IP 10 Грудня 2012 10:59
Пане, що сховався за йменням Леонід. Не найвідоміша і не претендую. І вам ніби дороги не переходила. А за додаткову рекламу в коментарях - дякую.
Banned Показати IP 8 Грудня 2012 23:21
Кто эти люди?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus