USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Грицюк з Кирильчуком, Яручик з Пронем.Політики і дружба

9 Червня 2011 14:01
Політика – справа, у якій дружба не завжди відіграє найголовнішу роль. Тим не менше, волинські політики запевняють, що мають друзів. 9 червня – у день, в який у багатьох країнах відзначають Міжнародний неофіційний день дружби, політики Волині і Луцька розповідають про дружбу і друзів.

Майже всі опитані переконували – друзів багато не буває, хіба товаришів та знайомих. Тим не менш друзів мають усі: в когось – це родичі, в когось – шкільні чи інститутські друзі, в когось – колеги по роботі.

Очільник Партії регіонів на Волині, перший заступник голови Волинської ОДА та депутат Волиньради Олександр Башкаленко впевнений, що у людини може бути один або два найліпших друга. Каже, що дуже прискіпливий до цього поняття.

«Вже 17 років моїм найкращим другом лишається однопартієць, депутат Луцької міської ради Іван Смоленг», – розповів він.

Екс-губернатор Волині, керівник обласного осередку партії Єдиний Центр Володимир Бондар говорить, що своїх друзів дуже цінує, а найкращим другом є його дружина.

«Справжніх друзів не може бути так багато, як на «Фейсбуці». Їх набагато менше. В мене ці люди є, звичайно. В непростих і простих ситуаціях вони завжди поряд. В першу чергу це мої сімейні люди. Ну, але є й ті, з якими доводиться і на роботі працювати, і просто спілкуватися», – зазначив він.

Головний «свободівець» Волині, депутат облради Анатолій Вітів особливого значення надає чоловічій дружбі, хоча вважає, що справжніх друзів багато бути не може.

«В мене є один друг ще з дитинства, з яким я, щоправда, зараз бачусь рідко. І ще є один друг, з яким я спільно розбудовував на Волині «Свободу». Це Валерій Черняков з Ковеля. Свого часу він жив у мене, а я – у нього. Нас спільно била міліція», – пригадує політик.

Екс-голова Волинської обласної ради, нинішній очільник волинського осередку партії «Батьківщина» та обласний депутат Анатолій Грицюк розповів, що має чотирьох найліпших друзів, яким довіряє і яких поважає. Серед них, зокрема, і нардеп Євген Кирильчук.

«Мої друзі – це однокласник Василь Голюк з сусіднього села, підприємці Микола Лінник та Олег Вовдюк. Ну, і Євгена Кирильчука я теж вважаю своїм хорошим другом. З ними можна і душевно поговорити, і чарку випити», – поділився він.

Депутат Луцької міської ради від «Нашої України», адвокат Андрій Козюра теж впевнений, що «друзів багато бути не може», проте переконує, що сімох людей сміливо може назвати словом «друзі».

Зі шкільних часів він товаришує зі своїм однокласником та однопартійцем Сергієм Булою. Вже в університеті Козюра здружився з нинішнім очільником «Волиньгазу» Мирославом Коротею, який, до речі, жив у сусідньому дворі.

«Чоловіча дружба сильніша, хоча дружба між чоловіком та жінкою теж буває», – говорить Козюра.

Ще один обранець Луцькради, «фронтозмінівець» Олександр Пиза великим арсеналом друзів похизуватись не може, проте переконує, що його друзі – люди хороші.

«В Луцьку я маю двох друзів. З Сашком Сушицьким я вчився в інституті, ми любимо разом в Карпати ходити. Дуже давно я познайомився і з Володимиром Вовком. Вони обоє працюють у банках: Сушицький працює в управлінні Національного банку України у Волинській області, а Вовк є членом правління «Західінкомбанку», – розповів депутат.

Крім цих людей, друзями Пиза називає ще трьох шкільних приятелів, один з яких зараз живе у Тернополі, а двоє інших мешкають аж у канадському Торонто.

«Дружба між чоловіком і жінкою може бути, просто в чоловіків частіше спрацьовують інстинкти, які можуть завадити дружбі», – вважає він.

Луцький міський голова Микола Романюк каже, що має багато друзів. Луцький мер пишається, що впродовж десятків років його супроводжують одній й ті ж товариші, зокрема й шкільні, й інститутські.

Романюк каже, що за посадою та впливовістю друзів ніколи не обирав та не зважав на те, у яких вони партіях.

«Впливовість не є критерієм підбору друзів. Якщо в мене є другом Тігіпко Сергій Леонідович (віце-прем’єр України, лідер партії «Сильна Україна» - «ВН»), то ми з ним знайомі ще з тих часів, коли він не був впливовим. Так само і Саша Шлапак (представник президента в Кабміні Олександр Шлапак – «ВН»). Тігіпко фактично запропонував мені роботу у «Приватбанку», він взяв і Шлапака, який потім був і міністром, і заступником глави Секретаріату Президента. Є ще в мене друг Удовиченко Саша – нинішній губернатор Полтавщини. А В Луцьку в мене друзі – це Мікуліч, Чорнуха, Гунчик, Цибульський», – сказав Романюк.

(від «ВН»: Володимир Мікуліч - колишній власник «ПАККО-Холдингу», Віктор Чорнуха - директор будівельної компанії "Луцьксантехмонтаж", Володимир Гунчик - директор Луцького автозаводу, член виконкому Луцька, Володимир Цибульський - генеральний директор «СКФ Україна»)


А Святослав Кравчук, депутат Волиньради від «Фронту Змін» та перший заступник Луцького міського голови, переконує, що для нього найкращим другом є дружина.

«Якщо жінка тебе розуміє, то вона друг. Навіть, коли іноді трапляються непорозуміння», – переконує він.

Тим не менш друзі у Кравчука є: і серед колег, і серед тих, з ким він колись вчився і займався спортом.

«Мої друзі – це Святослав Козачук (директор технічного коледжу ЛНТУ), Саша Степанов (директор школи в одному з сіл Ківерцівського району), Вася Мельничук (інженер-диспетчер «Львівтрансгазу»). Це люди, з якими я спілкуюсь вже понад 30 років», – зізнався він.

Дуже прискіпливо до вибору друзів ставиться депутат Луцької міської ради, бізнесмен Олег Чернецький.

Він каже, що слово «друг» для нього – святе. І взагалі друзів він ділить на різні категорії: це і друзі дитинства, друзі, з якими Чернецького пов’язав спорт, друзі по роботі та ті, з якими він спілкується на відпочинку.

Сьогодні Чернецький каже, що є сім людей, яких він може назвати своїми друзями, на яких може покластись. Проте пригадує, що у його житті траплялись випадки, коли «через гроші» у нього зіпсувались стосунки з кількома товаришами.

«Коли є здоровий, крепкий чоловік, то, на жаль, воно переростає у щось більше. Природа бере своє», – висловлює він своє ставлення до дружби між чоловіками та жінками, хоча не заперечує, що вона існує.

Обранець Луцької міськради, бізнесмен та благодійник Микола Яручик переконує: найкращими друзями в його житті є батьки, «бо вони ніколи не підведуть, дадуть розумну пораду і завжди підтримають».

«У мене є безліч товаришів, знайомих і людей, котрі мене оточують. Є близьке коло товаришів. Є люди, які іншим говорять, що я їхній друг, хоча це неправда, це їм просто вигідно. Навіть серед товаришів є багато хитрих і слизьких», – говорить він.

Серед друзів Яручика – люди різного віку, зокрема і 67-річний депутат Волиньради, «регіонал» Петро Пронь.

Довідково:

Традиція відзначати День друзів зародилася у США в 1935 році, коли Конгрес Сполучених Штатів оголосив першу неділю серпня Національним Днем Дружби. Відтоді він відзначається щорічно, проте неофіційний міжнародний День друзів святкують ще й 9 червня.

З роками свято отримало величезну популярність, і сьогодні його святкують у багатьох країнах. У цей день необхідно проводити час зі своїми друзями, висловлювати їм свою любов і повагу.

У День друзів можна обмінюватися подарунками, квітами, листівками, особлива традиція цього дня – дарувати один одному пов’язки на руку.

Свято дружби дуже популярне в Індії та Непалі. Крім того, з появою соціальних мереж День дружби став масштабним святом, яке відзначають в режимі он-лайн.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
AGAWA Показати IP 9 Червня 2011 14:49
Є у мене Коля друг. Трохи тормоз, трохи плуг. Але ж ДРУГ!!!
Коля Романюк і Коля Яручик до AGAWA Показати IP 9 Червня 2011 16:24
Є у мене друг AGAWA в голові у нього вава, в кишенях у нього пусто, вчись від нас робить "капусту".
0000 Показати IP 9 Червня 2011 19:46
Найпростіші друзі у Кравчука.....))))
kamil Показати IP 9 Червня 2011 22:50
таке враження з їх слів, що в них тільки вороги. так в принципі і є..(
Коля Показати IP 10 Червня 2011 11:53
а чо ви мене так піарите?
Колян Показати IP 10 Червня 2011 12:34
А то правда,що я гроші плачу за свій піар
Ха! Показати IP 16 Червня 2011 14:09
Женщина-друг человека! (с)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus