USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Щоб не лікувати тварин, в Луцькому зоопарку продаватимуть корисний корм

4 Лютого 2015 11:24
Цього року планується на вході до Луцького зоопарку продавати корм для тварин, аби відвідувачі могли годувати мешканців звіринця корисними продуктами.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 4 лютого.

Керівник Луцького зоопарку Людмила Денисенко розповіла, що торік працівникам вперше виплатили премію з зароблених коштів. У 2014 році заклад заробив 400 тисяч гривень, проти 139 тисяч гривень у 2011 році. Однак, нині на рахунках підприємства немає коштів, є ще й борг 103 тисячі гривень за корми для тварин, які планують погасити найближчим часом.

Власне, коштів, які виділяє міська рада не вистачає, аби покрити всі витрати. Відтак, зоопарк мусить майже всі гроші витрачати на господарську діяльність: виплату зарплати, сплату за енергоносії, закупівлю нових тварин, оновлення зоопарку.

Та всі члени міськвиконкому погодилися, що чинний директор зоопарку – приклад вдалого кадрового призначення. Адже коли за попереднього керівництва, тварини ледве виживали, то нині у звіринці всіма силами намагаються зробити його окрасою міста, а міському голові навіть рекомендували оголосити подяку керівнику закладу. І підприємство фактично вибралося з боргів і має можливість розвивати потрохи матеріальну базу.

До слова, нині триває реконструкція ведмежого містечка, і містечка для левів, які мають бути найкращими з-поміж аналогічних закладів в Україні.

Член міськвиконкому Орест Маховський поцікавився, чи не планують у зоопарку продавати відвідувачам і корм для тварин. Це Людмила Денисенко підтвердила. Мовляв, при вході працівники зоопарку облаштують міні-магазинчик, де реалізовуватимуть оптимальний адаптований корм для тварин, аби відвідувачі могли годувати мешканців звіринця. Адже часом, коли відвідувачі нагодують тварин продуктами, які приносять із собою, працівники зоопарку, мусять лікувати своїх підопічних.

Крім того, зоопарк мав договір з сільрадою села Промінь на оренду землі, де вирощували корм. Однак, тепер ці землі передбачені для сімей учасників АТО під забудову. Тому зоопарк може лише збирати урожай багаторічних трав до початку будівельних робіт і сплачувати помісячно оренду.

Крім того, під час виконкому пролунала думка, як розширити територію зоопарку. Зокрема, пропонується це зробити за рахунок стадіону, де нині розташована кінно-спортивна школа, однак уже там закінчується термін дії договору оренди. Тож зоопарк, припустили члени міськвиконкому, можуть розширити за рахунок цієї площі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
так Показати IP 4 Лютого 2015 11:49
Була на вихідних в зоопарку, вже продають сухий різаний хліб в пакетах, 5грн/пак.
Джулія Показати IP 5 Лютого 2015 21:27
А що з тваринами зоопарків і зоокуточків на Сході? Не бачила матеріалів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus