USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Щоб не викликати таксі: у Луцьку хочуть змінити графік руху тролейбусів №4 та 4а

11 Березня 2021 22:39
У Луцьку пропонують реорганізацію графіків руху тролейбусів у відповідності до потреб населення.

Про це йдеться у стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури Луцької міської територіальної громади до 2025 року.

Зокрема, як повідомив старший викладач кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького національного технічного університету Валерій Дембіцький, мова – про незручний для лучан графік руху тролейбусів №4 та 4а (Залізничний вокзал – селище Вересневе).

«Тролейбус №4 здійснює перший рейс із залізничного вокзалу о 6:41. Разом із тим о 5:10 на вокзал прибуває потяг «Київ-Ковель» і половина пасажирів виходить в Луцьку. І ці люди викликають таксі чи «тачку» і добираються до місць призначення. Це дуже незручно», – каже науковець.

Він озвучив пропозицію запустити у години прибуття потягу тролейбус за маршрутом №15, який розвозив би населення по місту.

«Це буде вигідно і підприємцям, і лучанам», – каже Дембіцький.

З його слів, аналогічна проблема з графіком руху тролейбусів за маршрутом №5.

«Вони починають рух о 6:20 ранку і сходять з рейсу о 20-21 годині. Такий графік абсолютно незручний лучанам, адже, до прикладу, потяг «Ковель-Одеса» прибуває в Луцьк о 20:10, але в цей час жоден тролейбус до залізничного вокзалу не їде», – зауважив науковець.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцьку хочуть впровадити два кільцевих маршрути громадського транспорту, що функціонуватимуть у експресному режимі руху в години пік. Окрім того, під час розгляду стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури Луцької міської територіальної громади до 2025 року озвучили пропозицію впровадження нічного транспорту на спеціальних маршрутах для перевезення населення, що працює у змінному режимі.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 11 Березня 2021 23:11
Ще такого трешу не чув ))) тролейбус 4. але буде йти за маршрутом автобуса 15 ))) То при чому тут тролейбус 4???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus