USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Щоб зменшити аварійність у селищі на Волині, потрібно понад 400 тисяч

24 Листопада 2017 13:41
У селищі Цумань відсутня дорожня розмітка та дорожні знаки – на фінансування проекту, що покликаний усунути цей недолік і зменшити кількість ДТП, просять виділити 440 тисяч з обласного бюджету.

Про це йшлося під час 16-ї сесії Волинської облради 23 листопада.

Депутат Юрій Ройко у запиті зауважив, що щороку в Україні гинуть понад чотири тисячі осіб і понад 30 тисяч травмуються на дорогах внаслідок майже 150 тисяч ДТП, з яких понад 8 тисяч – наїзди на пішоходів. Тому безпека дітей та дорослих на дорозі повинна бути пріоритетом розвитку дорожнього господарства в кожному населеному пункті.

Зі слів депутата, у селищі Цумань Ківерцівського району відсутні дорожні знаки та дорожня розмітка, тому ризики ДТП та травматизму, у тому числі дитячого, дуже високий. До Цуманської селищної ради неодноразово надходили приписи Державтоінспекції та прокуратури району і області, які стосуються організації дорожнього руху.

Для того, щоб мінімізувати ризики ДТП та смерті пішоходів, Цуманська селищна рада розробила проект «Безпека дітей та дорослих на дорозі при розвитку дорожнього господарства».

Мета проекту – проведення навчально-роз’яснювальної роботи серед дітей та нагадати дорослим про основні правила дорожнього руху, які повинні виконувати пішоходи та водії, а також облаштування чотирьох центральних вулиць селища дорожніми знаками та розміткою і будівництво системи організації дорожнього руху на ділянках вулиць Чехова, Грушевського, Шкільна, Незалежності в селищі.

На будівництво системи організації дорожнього руху розробили проектно-кошторисну документацію і відповідне експертне заключення. Зведений кошторисний розрахунок вартості проекту становить 440 тисяч гривень. Виділення цих коштів депутат просив передбачити в обласному бюджеті на 2018 рік.

Депутати підтримали запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus