USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Щорічно від насильства помирає 600 українок, - ЗМІ

9 Листопада 2017 14:24
Щорічно в Україні від домашнього насильства гине 600 представниць слабкої статі, повідомляє видання «Новое время».

За словами заступника міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Анастасії Дєєвої, щодня поліція фіксує 348 фактів домашнього насильства, і в 70-80% випадків його жертвами стають жінки.

Розрахунки, проведені Інститутом демографії та соціальних досліджень на замовлення Фонду народонаселення ООН, говорять про те, що щорічно 1,1 млн українок зіштовхуються з фізичною та сексуальною агресією в сім'ї. І більшість з них мовчать.

Як повідомила президент Міжнародного правозахисного центру Ла Страда-Україна Катерина Левченко, до поліції звертаються тільки 10-15% постраждалих жінок.

Крім цього, за даними Українського інституту соціальних досліджень, лише 27% жінок вважають образи проявом насильства і тільки 32% подібним чином оцінюють приниження. Для 49% респонденток насильство - це побої, а 56% згодні вважати насильством зґвалтування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Думки вголос Показати IP 9 Листопада 2017 16:15
Якщо "щорічно 1,1 млн українок зіштовхуються з фізичною та сексуальною агресією в сім'ї" - при загальній кількості сімей до 10 млн (знайшов цифру в 6.7 млн сімей з дітьми), то це просто кричуща цифра. Потрібно негайно щось з цим робити (і, до речі, кому як не заступниці Авакова з євроінтеграції займатись цим питанням). Оскільки через агітацію та переконання тут мало чим зарадиш (інфа 147%) - то думаю, єдиним дієвим виходом буде заборонити інститут сім'ї як такий. Немає чого бідолашним жінкам, по незнанню та неосвіченості йти в це рабство - нехай живуть щасливим та повноцінним життям, коли весь світ відкритий перед тобою і при цьому - ніякої фізичної, а тим більше сексуальної агресії в сім'ї. Якщо хтось переживає - як же діти та їх виховання, то тут також все норм. По останнім тенденціям діти і так в основному виховуються в неповних сім'ях, можна вже не заморочуватись цими суспільними забобонами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus