USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок: Луцькрада звернулася до парламенту

24 Листопада 2021 17:43
Луцька міськрада звернулася до Верховної Ради Уркаїни, аби та ратифікувала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами.

Про це стало відомо під час засідання 22 сесії Луцької міської ради.

Як ідеться у зверненні, в Україні ситуація з дотриманням прав жінок не завжди відповідає міжнародним нормам, закріпленим у відповідних міжнародних зобов’язаннях. Доволі критична ситуація склалася у сфері захисту жінок від домашнього насильства, про що свідчать статистичні дані за минулий та поточний роки. Із запровадженням карантинних обмежень на території України кількість звернень щодо насильства в сім’ї зросла у 5-7 разів. У 2020 році в Україні зафіксували 211 362 звернення. З них – 2756 від дітей, 180 921 – від жінок, 27 676 – від чоловіків.

За 9 місяців 2021 року на Національну гарячу лінію з питань попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації таких звернень надійшло 27 тисяч. З них – 95% від людей, які постраждали від домашнього насильства. 84% таких звернень від жінок. За різними даними через домашнє насильство в Україні щороку помирає 600 жінок.

Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами – це міжнародний стандарт захисту жінок від усіх форм насильства, включаючи домашнє насильство. Україна була залучена в процеси створення Конвенції та підписала її ще у 2011 році, але досі не ратифікувала.

У зверненні наголошують, що ратифікація Конвенції – важливий євроінтеграційний крок, який гармонізує національні підходи та політики з практиками найуспішніших країн Європи. Ратифікована Конвенція посилить правовий захист постраждалих та їхній доступ до правосуддя. Також дозволить захистити українських громадян, які постраждали від насильства не лише в Україні, а й за кордоном.

Депутати підтримали звернення до Верховної Ради.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
гендернонезалежна Показати IP 24 Листопада 2021 18:08
Яке насильство? Де воно? Запитайте в жінок-учасників цього "протинасильницького органу", куди вони поділи своїх чоловіків? У тих, хто їх мав. Бо є такі, що їм ніхто в житті навіть клітора не погладив.
Анонім до гендернонезалежна Показати IP 24 Листопада 2021 19:54
здається, про "погладив" воно ніби DIY завжди було...
Наталі Показати IP 24 Листопада 2021 22:44
Проти насильства щеплення не хочете піднімати питання?
Євробидло Показати IP 26 Листопада 2021 09:03
Коли за вами бігають норм хлопці - то ви їх френдзоните, кажете "мені потрібен мужчіна а не друг". А як тікі раз в торець прилітає від такого "мужчіни" - то сразу насильство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus