USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шість країн заявили про несправедливий розподіл вакцин у Євросоюзі

14 Березня 2021 09:25
Шість країн Євросоюзу закликають до справедливішого розподілу вакцин від коронавірусу в ЄС.

Про це повідомляє ТСН.

При нинішньому розподілі «до літа утвориться та поглибиться нерівність між країнами-членами», йдеться в листі, який глави урядів Австрії, Болгарії, Латвії, Словенії та Чехії написали на ім’я президента Європейської Ради Шарля Мішеля та голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. Хорватія у суботу, 13 березня, приєдналася до ініціативи, повідомляє інформагенція dpa.

Підписанти листа висловили занепокоєність, що за поточного стану справ деякі члени ЄС зможуть досягти колективного імунітету за кілька тижнів, а інші сильно відстануть.

Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц заявив, що дози вакцин були розподілені в ЄС непропорційно, а додаткові контракти на поставки укладалися непрозоро. За його словами, Нідерланди і Данія отримали значно більше доз відносно кількості населення, ніж, наприклад, Болгарія чи Хорватія. Курц вважає, що деякі країни ЄС могли окремо від інших держав підписати контракти на додаткові поставки вакцини.

«Є дані, які вказують на те, що були додаткові угоди між країнами-членами ЄС і фармацевтичними компаніями», – зазначив він.

Нідерланди вже відкинули це звинувачення. Міністерство охорони здоров’я країни заявило, що країна дотримувалася домовленостей, однак максимально використовує наявні можливості, забираючи партії вакцин у разі відмови від них інших держав.

У Єврокомісії зазначали, що можуть мати місце певні зсуви у поставках, якщо країни не замовляють відповідно до своєї квоти. У такому разі невибраний залишок можуть розподілити між іншими державами.

Лист шести глав урядів містить заклик до Шарля Мішеля якнайшвидше організувати дискусію лідерів країн ЄС щодо розподілу вакцин.

У Брюсселі 13 березня підтвердили, що Шарль Мішель отримав лист. Неназваний чиновник ЄС зазначив агентству dpa, що на саміті 25-26 березня це питання планують обговорити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Путин купил Показати IP 14 Березня 2021 08:59
Чтобы росколоть нерушимое евроединение.
777 до Путин купил Показати IP 14 Березня 2021 13:02
это он переплатил здорово,они и сами разбегуться....
777 Показати IP 14 Березня 2021 10:00
А,теперь вы справедливости захотели,а никто не обещал.....Прав всегда тот кто богаче,ну или сильнее,так что ваш номер 16.
Це капіталізм, дітки Показати IP 14 Березня 2021 12:49
І імперіалізм. Забули, як рік тому у своїх європейських союзників піндоси засоби захисту перехоплювали?
Анонім до Це капіталізм, дітки Показати IP 14 Березня 2021 16:49
риторика 80х ще на слуху?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus