USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шість десятків волинян стали козаками у Берестечку

3 Листопада 2008 10:53
57 дівчат та юнаків із Волині прибули Берестечка, аби на землі, де за волю і славу України полягла тисячна козацька армія, заприсягнути на вірність рідній землі. Про це 3 листопада інформує репортер «Волинських Новин».
 
«Задумка поїхати у Берестечко двома учбовими закладами: Луцьким педагогічним коледжем і Луцьким інститутом розвитку людини під патронатом ректора останнього – Волинського отамана, генерал-майора Українського реєстрового козацтва Романа Карпюка – виникла давно. Й ось ця мрія здійснилася. Це святе місце, де загинули наші предки, і ми хотіли, аби така урочиста подія , як посвята юнаків та дівчат у козаки й берегині, відбулася саме тут», – розповів викладач ЛПК та керівник суспільно-політичного клубу «Всесвіт» Анатолій Кравець.
 
Організатори посвяти впевнені, що студенти запам’ятають цю непересічну подію у своєму житті надовго. Адже вони прикладалися до козацького прапора та були освячені на місці, де кожен клаптик дихає минувшиною.
 
«Сьогоднішня молодь досить жваво цікавиться історією. Вони готові захищати рідну землю. Але передусім робити все заради миру», – переконаний пан Кравець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus