USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Шість українських банків причетні до відмивання грошей

31 Травня 2009 13:00
Шість українських банків причетні до діяльності потужного конвертаційного центру із щомісячним обігом коштів приблизно 30 мільйонів доларів. Про це розповів голова СБУ Валентин Наливайченко після наради із Президентом України Віктором Ющенком, – 31 травня повідомляють «Волинські Новини».
За словами голови СБУ, серед цих банків, зокрема, АктаБанк, банк Даніель, банк Юнекс. Голова СБУ додав, що серед цих банків немає тих, що входять до першої двадцятки. Водночас, він розвів, що Президент має намір скликати нараду, присвячену ситуації із порушенням законодавства в банківській сфері, на яку запросять представників приблизно 30 банків, – пише Корресподент.
Пан Наливайченко також зазначив, що слідство як з боку СБУ, так і з боку ГПУ стосовно цього питання триває, у разі необхідності буде порушено кримінальні справи проти посадових осіб цих банків.
Крім того, говорячи про діяльність виявленого СБУ конвертаційного центру, Наливайченко зазначив, що його учасники надавали послуги приблизно 300 підприємствам щодо мінімізації обов’язкових платежів до державного бюджету.
Так, у схемі використовувалися приблизно 30 комерційних структур. При цьому до відмивання коштів були причетні банківські установи зазначених банків у Києві та Дніпропетровську.
За результатами розслідування в п’яти банківських установах Києва накладено арешт на рахунки 20 комерційних структур, які використовувались у злочинних оборудках. Заблоковано кошти на загальну суму понад 1,5 мільйона гривень, а в Дніпропетровську заарештовано понад 1 мільйон гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 31 Травня 2009 13:31
юЩенку не отстегнули. Но ещё никого не закрыли. Дали время исправиться. Но какие суммы будут?!!
ljhji Показати IP 3 Червня 2009 15:20
назвіт ці банки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus