USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У справі Манафорта розслідують відмивання грошей соратниками Путіна

25 Грудня 2017 15:34
Федеральне бюро розслідувань США у рамках справи щодо екс-радника президента Дональда Трампа Пола Манафорта розслідує можливе відмивання грошей соратниками російського президента Володимира Путіна.

Про це повідомляє The Guardian посилаючись на власні джерела, пише УНІАН.

Зокрема повідомляється, що ФБР звернулося до уряду Кіпру з проханням надати фінансову інформацію про ліквідований банк FBME, який використовувався близькими до президента РФ росіянами і був звинувачений урядом США у відмиванні грошей.

Так, Бюро зацікавилося банком FBME, оскільки Кіпр став об'єктом розслідування ймовірної змови між президентською кампанією Трампа і Кремлем, яке веде спеціальний радник ФБР Роберт Мюллер.

"Одне з джерел повідомило, що запит пов'язаний із перевіркою Мюллером Пола Манафорта, колишнього керуючого кампанією Трампа, якому було пред'явлено звинувачення в жовтні", - йдеться в повідомленні.

В свою чергу FBME рішуче заперечує звинувачення в тому, що він є каналом для відмивання грошей та іншої злочинної діяльності.

Як повідомлялося, справа Манафорта є частиною розслідування спеціального прокурора Департаменту юстиції США Роберта Мюллера про ймовірне втручання Росії в президентські вибори 2016 року, щоб схилити їх результат на користь Трампа.

За звинуваченням Федеральної колегії присяжних, спрямованому до окружного суду у Вашингтоні, зазначається, що Манафорт і його бізнес-партнер Рік Гейтс за співпрацю з оточенням Януковича отримали десятки мільйонів доларів. Зокрема, між 2006 і 2015 роками вони виступали як незареєстровані агенти уряду України, політичних сил Партії регіонів і «Опозиційного блоку».

Манафорт і Гейтс перерахували мільйони доларів отриманих виплат іноземним компаніям і на банківські рахунки, відкриті ними та їхніми спільниками у низці країн, і зокрема, на Кіпрі, Сент-Вінсент і Гренадини і на Сейшелах. Вони приховали існування іноземних компаній і банківських рахунків, постійно неправильно повідомляючи у своїх податкових документах, що вони не мають іноземних банківських рахунків. Тільки звинувачення в змові з метою відмивання коштів тягне за собою покарання до 20 років позбавлення волі.

Манафорт і Гейтс 2 листопада з'явилися в суді у Вашингтоні. Вони перебувають під домашнім арештом з визначеними розмірами застави в сумі 10 млн доларів і 5 млн доларів відповідно. У судовому рішенні відзначається, що вони не мають вносити заставу, якщо тільки не порушать вимогу з'являтися до суду або інші вимоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus