USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шістдесят волинських письменників хочуть видаватися за бюджетний кошт

25 Травня 2010 17:06
На підтримку видавничої справи Волині у 2010 році передбачено 750 тисяч гривень – половина того, що просять на публікацію власних творів волинські письменники та поети.

Перше засідання експертної ради з питань видавничої справи у цьому році відбулося 25 травня.

Голова комісії – заступник волинського губернатора Олександр Курилюк представив нових членів експертної ради з питань видавництва.

Відтепер заявки письменників на видання їх книг розглядатимуть директор друкарні «Волинь поліграф» Жанна Гадяк, перший проректора Луцького національного технічного університету Зоряна Герасимчук, голова правління ВАТ «Волинська обласна друкарня» Дмитро Головенко, проректор ВНУ Ірина Констанкевич, директор Волинської мистецької агенції «Терен» Андрій Криштальський і директор поліграфічно-видавничого дому «Твердиня» Микола Мартинюк.

Олександр Курилюк розповів, що на Волині ще у грудні минулого року прийнята «Програма економічної підтримки видавничої справи на 2010-2011 роки». За цією програмою у 2010-му передбачено витратити 750 тисяч гривень на видання книг волинських авторів. Щоправда, для задоволення всіх письменницьких амбіцій потрібно вдвічі більше коштів.

Уже на перший розгляд експертної ради волинські письменники подали 61 заявку. Заступник губернатора зазначив, що найбільше уваги варто приділяти волинським авторам. Крім того, члени експертної ради мають визначитися з критеріями оцінки рукописів.

«Ми повинні окреслити критерії, які й будуть визначальними. Всі ми добре знаємо що нам необхідно, чого бракує. Головний акцент в першу чергу робиться на підтримці творчості тутешніх письменників і краєзнавців», - зазначив Курилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus