USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Шкільне перемир'я» на Донбасі не дотримується, - заява Макрона та Меркель

28 Серпня 2017 23:26
Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон констатували, що незважаючи на домовленості, досягнуті у "нормандському форматі", ситуація на Донбасі не сильно покращала, та закликали сторони докласти більше зусиль для повного припинення вогню.

Про це йдеться у спільній заяві двох лідерів, опублікованій на сайті глави німецького уряду, повідомляє Укрінформ.

"Ми наполегливо закликаємо президента Путіна і президента Порошенка повною мірою виконати свої зобов'язання, відкрито і чітко підтримати перемир'я та забезпечити, аби відповідні інструкції були передані військовим і силам на місцях", - йдеться у заяві.

Меркель і Макрон відзначили, що незважаючи на спільну підтримку глав держав і урядів "нормандської четвірки", оголошене Тристоронньою контактною групою нове перемир'я сторонами не дотримується. Все ще відбуваються чисельні порушення режиму "тиші", у тому числі із застосуванням важких озброєнь.

Спостережна місія ОБСЄ продовжує доповідати про загрози для її персоналу та обмеження свободи пересування, особливо на непідконтрольних українському уряду територіях, йдеться у заяві.

Його автори вважають важливим поліпшення взаємодії у рамках Спільного центру по контролю і координації та знову закликають усі сторони забезпечити вільний і безпечний доступ для спостерігачів ОБСЄ.

Найближчими днями Німеччина і Франція уважно стежитимуть за ситуацією, пообіцяли їх лідери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus