USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Шкільні автобуси дістануться тільки «лояльним» районам Волині, – депутат

11 Травня 2016 10:58
Волинська облдержадміністрація хоче розподілити шкільні автобуси в залежності від «лояльності» до влади голів райдержадміністрації. Так вважають деякі депутати Волиньради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією сьогодні, 11 травня.

Частину коштів, які належать до нерозподілених залишків, планують витратити на закупівлю 10 автобусів для сільських шкіл, аби забезпечити доїзд учнів. Першою чергою це стосується навчальних закладів, які планують закрити через некомплектність – для їх учнів потрібно організувати можливість їздити до сусідніх шкіл.

Проте в проекті змін до обласного бюджету, при всій його деталізації, не вказано, на які райони закуплять ці автобуси. Голова профільної комісії Анатолій Вітів обурився тим, що в програмі прописані отримувачі покупок розміром у декілька тисяч гривень. У той же час залишається невідомим, кому дістануться автобуси. Депутат вбачає в цьому можливість для маніпуляцій зі сторони Волинської облдержадміністрації.

«Якщо голова району лояльний до влади – от отримують автобус. А якщо від «УКРОПУ» чи «Свободи», тобто владі не угодні, то ні. Отак це буде відбуватись», - заявив Вітів зауваживши, що за схожою схемою в ручному режимі виділяли кошти на ремонт доріг. Відтак, без участі депутатів-представників районів, ОДА самостійно розподілила кошти по районах.

У відповідь директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк зауважив, що кошти спрямовуватимуть не на райони, а на обласне управління освіти, яке й обере райони, яким дістануться автобуси.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, з Волині на схід мобілізували 14 шкільних автобусів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 11 Травня 2016 11:39
Ця стаття є дуже важливою для громад, їх розвитку і її варто зберегти в закладки, навіть якщо в цей самий момент, коли ви її читаєте, вам здається, що вам це не знадобиться. Тут буде проста і доведена десятками успішних прикладів, порада, якою на цей час скористалися десятки громад і жодної хвилини не жалкують про це. Мова йде про важливий розвитковий проект громади "Сільське питне #водопостачання " http://agropolit.com/blog/65-abetka-dlya-obyednanih-gromad
хі-хі Показати IP 11 Травня 2016 15:57
кому захочу-тому і дам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus