USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Шкільні автобуси на Волині економічно невигідні?

29 Травня 2015 16:47
Малокомплектні школи вигідніше утримувати, ніж довозити дітей шкільним автобусом на навчання. Озвучивши свої підрахунки, депутат облради попросила очільників краю врахувати їх та не закривати школи у Маневицькому районі.

Про це йшлося під час засідання 34 сесії обласної ради вчора, 28-го травня.

Депутат обласної ради Надія Григола звернулася до Голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика та Голови обласної ради Валентина Вітра, аби ті прийняли відповідні заходи, щоб малокомплектні школи не закривали. Зі слів депутата, закриття школи й довіз дітей в іншу – дорожче.

«Мешканці Маневицького району стурбовані тим, що в освітянській галузі будуть закривати малокомплектні школи, а дітей довозитимуть автобусами в інші навчальні заклади. Батьки непокояться, що першачків будуть везти далеко від домівки, а вони до цього ще не готові. Окрім того, таке рішення економічно невигідне. Наприклад, підрахунки за рік з однієї школи, де є 2 вчителя та 10 учнів показують, що на опалення торік витратили 6,5 тонни брикету, 345 кіловат електроенергії, витрачено 3684 гривні. Прибиральнику заплатили 14 тисяч за рік. На утримання шкільного автобуса в рік витрачено більше 6 тисяч, на 10 тисяч закуплено запчастин, масла майже на тисячу гривень, на зарплату водію - 24 тисячі 851 гривень. Якщо ж порахувати усі затрати, то в рік на школу затрачено – 18 тисяч 300 гривень, а на утримання автобуса - 92 тисячі 721 гривня. Закрити школу - немає тут економії», - наголосила обраниця громади.

У зв’язку з цим, Надія Григола від свого імені та імені батьків учнів Маневицького району озвучила депутатське запитання, аби її пропозицію не закривати малокомплектні школи врахували.

Вона додала, що сьогодні – це малокомплектні школи, а завтра можуть стати повнокомплектними.

Зауважимо, що Маневицький район входить у когорту тих, де відбувається приріст населення. Загалом же, Волинь – у п’ятірці регіонів України, де народжуваність перевищує смертність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Че Показати IP 29 Травня 2015 16:53
Освіта напряму не вигідна економічно будь - якій країни. Прибуток від освіти з'являється потім, через багато років, коли освічені громадяни починають приносити користь собі і своїй країні.
Анонім до Че Показати IP 29 Травня 2015 18:54
Ну ты и даешь! Образование ВСЕГДА было САМЫМ ПРИБЫЛЬНЫМ вложением капитала. Правда при условии, что спонсор не боится грамотных людей.
сват Показати IP 29 Травня 2015 16:57
А ось дорогі лимузини та джипи у обласного та районного начальства на Волині економічно вигідні
дідо Показати IP 29 Травня 2015 17:35
Школи незаконно утримують за рахунок батьків, тому автобус дорожче.
Анонім до дідо Показати IP 29 Травня 2015 19:06
Автобусы дороже, по той причине, что нынешней власти нужны д*билы, подобные тебе,которыми легко манипулировать.
підрахуй до Анонім Показати IP 29 Травня 2015 19:43
Дурак ти однако. Ти ті автобуси бачив? Ото ж бо! А дороги, по яких вони їздять, бачив?.Звичайно, що один вчитель і один техроб дешевше навіть, ніж скутер.
Анонім до підрахуй Показати IP 29 Травня 2015 21:15
По конкретной нынешней ситуации я с тобой согласен. Однако состояние дорог к селам также отражает отношение власти к их жителям. Ну а теперь возвращаясь к вопросу, что лучше, держать малокомплектную школу либо возить детей скажем в районный центр. Поверь мне, гораздо лучше для качества образования детей возить их в полноценную школу, чем их дома в селе один учитель будет учить куче предметов. Понятное дело, что начальные классы, когда в любой школе учеников учит один учитель, необходимо размещать по месту их жительства, т.е. в селах. Если же село начнет возрождаться, т.е. количество учеников возрастет, то можно подумать и об переходе школы ко второму уровню обучения, в затем и к третьему.
ще не зовсім свідоми Показати IP 29 Травня 2015 21:24
до мене , тупого, не так давно, дійшов сенс майдану. Турчиновсько-яценюковсьва банда із заздрістю дивилася, як дерибанять бюджет Яконукович енд компані. Їх посто Жаба давила, а тут і нагода трапилася
Анонім до ще не зовсім свідоми Показати IP 29 Травня 2015 21:48
да і спонсори знайшлись.
Роман Показати IP 29 Травня 2015 22:19
депутат лукавить бо скоро вибори і треба знов щоб люди вибрали.Чого мовчить шо в тих школах не буде опалення і світла? Як діти мають в цих умовах вчитись?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus