USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Шкільні автобуси виробництва ЛуАЗу пройшли «кастинг» у Мінпромполiтики

9 Лютого 2009 14:04
Під головуванням заступника міністра промислової політики України Віктора Падалка 5 лютого відбулася нарада щодо виробництва вітчизняних шкільних автобусів, автомобілів швидкої допомоги, автобусів підвищеної комфортності, в якій взяли участь представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти, Держстандарту, керівники вітчизняних автомобілебудівних підприємств, зокрема ЗАТ «Чернігівський автозавод», ЗАТ «Бориспільський автозавод», ВАТ «Луцький автомобільний завод», ЗАТ «Черкаський автобус», ТОВ «Автохолдинг» та інші. Про це 9 лютого повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією прес-служби Мінпромполітики України, Віктор Падалко в ході засідання зазначив, що автомобільна галузь за минулий рік внесла до Держбюджету приблизно 7 мільярдів гривень. Вагома роль галузі полягає у високій частці зайнятості населення. Крім того, одне робоче місце на складальному виробництві автомобільної галузі забезпечує 6-7 робочих місць у суміжних галузях. Підходячи до питання стандартизації та налагодженого випуску шкільного автобусу, заступник Міністра наголосив на комплексному його вирішенні.
Для очного огляду підприємства представили низку автомобілів біля Мінпромполітики. Зокрема корпорація «Богдан» гідно продемонструвала переваги шкільних автобусів власного виробництва. У них зменшена висота сходинок пасажирських дверей і сидіння обладнані багажниками для шкільних ранців. Також ці транспортні засоби мають вбудовані підголівники, підлокітники та поясні ремені безпеки, а одна із комплектацій цих автобусів призначена для перевезення дітей з обмеженими фізичними можливостями. І не менш важливо, що в автобусах встановлено обмежувачі швидкості руху. Ці машини не можуть розвинути швидкість більшу, аніж 60-70 кілометрів на годину.
На завершення наради заступник Міністра Віктор Падалко зазначив, що вітчизняні автомобілебудівні підприємства зможуть у повному обсязі забезпечити замовлення Міносвіти та МОЗ на шкільні автобуси та машини швидкої допомоги. Спільна налагоджена робота у цьому напрямку дозволить суттєво розширити внутрішній ринок, що особливо актуально на сьогодні для економіки України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus