USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Замшанівський аматорський колектив отримав нове сценічне вбрання

25 Травня 2017 08:29
Фольклорний колектив «Діброва» діє при Замшанівському сільському будинку культури понад чотири десятиліття. «Діброві» судилося стати знаною не лише на теренах Ратнівщини, а й здобути визнання на всеукраїнському рівні. В 2010 році співочий гурт отримав звання народного аматорського колективу. А нещодавно за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» артистам придбали нове сценічне вбрання, повідомляє прес-служба Фонду.

Сьогодні фольклорний колектив «Діброва» є бажаним учасником усіх заходів, що відбуваються в районі. Основне завдання, яке ставлять перед собою вокалісти – це популяризація української пісні, тому весь репертуар складає народна творчість. Тому цієї весни цілком заслужено талановиті жіночки взяли участь у зйомках телепередачі «Фольк-м’юзік» з Оксаною Пекун.

Не секрет, що для повноцінного життя колективу тільки бажання замало. Якщо з репертуаром проблем не виникає, то сценічні костюми та взуття влітають аматорам в копієчку. Комплект вбрання для виступів коштує від 1300 гривень. Підрахувавши потенційні витрати, сільські артистки стали шукати спонсорів.

«Ми вирішили звернутися за допомогою в Ратнівське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», – каже завклубом Оксана Бірук. – Знали, що для написання проекту треба зробити внесок громади. Ми мали кілька тисяч гривень, які наколядували взимку. В рамках проекту заодно вирішили придбати і ноутбук, щоб записувати і популяризувати народну спадщину».

Валентина Репета, Марія Дідицька, Катерина Лойко, Любов Старушик – «довгожителі» аматорського колективу. Жінки радіють, що зможуть виступати в яскравих одностроях. Кожна із 15-ти учасниць «Діброви» має старовинні сорочки та спідниці, однак їм було приємно виступати на всеукраїнській сцені в однакових костюмах. Тепер жінки мріють про модельне сценічне взуття – туфлі або чобітки. Вже і майстра знайшли, який виконає їхнє замовлення, однак знову все впирається в кошти. Пара такого взуття коштує в межах тисячі гривень. Та жінки не впадають у відчай, а налаштовані добитися поставленої мети.

«Дякуємо Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за те, що ви не лише переймаєтеся проблемами сільських закладів культури, а й допомагаєте їх вирішити. Наші аматори – небайдужі та ініціативні люди, які попри повсякденну рутинну роботу знаходять час для творчості та радують своїми піснями оточуючих», – зазначила Оксана Бірук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Шановні Показати IP 25 Травня 2017 12:00
Замшани скажіть будь-ласка чому недавно помер мінометник з 1 мінометної батареї

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus