USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Школі на Волині хочуть присвоїти ім'я Героя, який врятував 2 побратимів

11 Червня 2017 16:53
Школі на Волині хочуть присвоїти ім’я колишнього учня, героя АТО, інформує День.

Нагадаємо, заступник командира 3-ї роти 80-ї аеромобільної бригади старший лейтенант Іван Пасевич загинув під час обстрілу російськими «Градами» 16 серпня 2014 року під селом Красне Луганської області.

Захисник своїм тілом закрив від вибуху двох побратимів, завдяки чому вони залишилися живі. Він жив у Львові, але за проханням батьків його поховали у рідному селі Залізниця Любешівського району на Волині. У селі одну з вулиць назвали його іменем, відкрили сквер у пам’ять про Івана Пасевича та учасників АТО, у Володимир-Волинському педагогічному коледжі, де навчався, встановили пам’ятний меморіал. Є пам’ятна дошка і на Залізницькій школі, яку закінчив.

Нині її колектив хоче, щоб закладу присвоїли ім’я Івана Пасевича, який, як зазначено у поданні на присвоєння імені, «зробив вагомий внесок у виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції». Місяць триватиме громадське обговорення цього подання, але воно фактично є тільки дотриманням процедури. Іван Пасевич є героєм і прикладом для наслідування для своїх земляків.

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus