USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Школяра з Волині, якого засудили до 6 років колонії за 11 грамів канабісу, звільнили з-під варти

25 Березня 2021 19:25
Рівненський апеляційний суд звільнив з-під варти одинадцятикласника з селища Ратне (Волинська область), якого засудили до шести років колонії за підозрою у збуті канабісу. Також суд скасував вирок та повернув справу на розгляд суду першої інстанції.

Про це передає hromadske із зали суду.

Адвокат засудженого підлітка в апеляційній скарзі просив скасувати вирок та закрити справу, а прокурор ㅡ залишити в силі. Мама підлітка як законний представник та сам хлопець підтримали захисника.

Суд, врахувавши думку усіх сторін, повернув справу до суду першої інстанції, а також змінив підлітку запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання.

Нагадаємо, що у грудні минулого року 16-річного хлопця засудили до шести років колонії за торгівлю наркотиками. Однак захист юнака стверджує, що на незаконні дії його спровокували правоохоронці.

Позиція обвинувачення ґрунтується на показах двох дівчат, які нібито домовилися з хлопцем, що куплять у нього канабіс і знімали це на камеру.

«Досліджували в суді першої інстанції всі докази. І відео, і свідків допитували. І це вказувало на винуватість засудженого в цьому провадженні», ㅡ зазначила прокурорка у справі Ірина Дикун.

Адвокат засудженого Віталій Жуковський розповідає, що коли його підзахисному ще було 15 років, з ним нібито почав спілкуватися хлопець на ім’я Денис, який працював на поліцію.

«Особа на ім’я Денис пригостила його наркотиками та залишила їх у нього на зберігання. Потім він зателефонував моєму підзахисному і попросив передати їх дівчині, яка йому подзвонить, а вона за це лишить гроші. Другий раз вже він нічого не брав, не залишав і, відповідно, не міг збути цю речовину», ㅡ розповів адвокат.

За словами Жуковського, дівчата, які нібито домовлялися з Максимом про купівлю канабісу, співпрацювали з поліцією. Це підтвердив і слідчий ратнівської поліції Іван Костючик у коментарі «Бабелю».

Крім того, адвокат запевнив, що дії поліції були незаконними, адже правоохоронці не мають права провокувати людей на злочини. Це, зокрема, порушує позицію Європейського суду з прав людини.Він також наголосив, що справу на хлопця завели ще тоді, коли йому було 15 років, а кримінальна відповідальність за статтею про збут наркотиків може настати лише з 16 років.

Суд першої інстанції, відповідно до вироку, не побачив у діях поліцейських підбурювання чи провокації на злочин, а також наголосив на відмові обвинуваченого співпрацювати зі слідством, що, на думку суду, може свідчити про відсутність щирого каяття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
час лікує Показати IP 26 Березня 2021 00:51
зразу після майдану, був секретний герой, семен семенченко( Іван Гонта, Максим Залізняк, майже Бандера), став депутатом разом з козаком гаврилюком, а тепер вже бандит. Шановні Українці, вам, не здається, що нам нав‘язують героїв і тримають нас за дурнів.....
Читач Показати IP 30 Березня 2021 19:01
Ой бідна дитина.., жертва поліцейського свавілля, продавав наркотики, він всього лише хотів заробляти на цьому! Він дуже хороша дитина, ай відпустіть його й справ закрийте. Коли наступного разу продаватиме наркотики діткам, теж жалітимете злочинця?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus