USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Школу-довгобуд у Луцьку можуть звести до 2016 року

6 Листопада 2014 14:50
Попри відсутність фінансування з держбюджету, до кінця року планують завершити будівництво двох поверхів будівлі школи №27.

Незавершене будівництво школи №27, що на вулиці Липинського у Луцьку, оглянули голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та Луцький міський голова Микола Романюк 6 листопада.

Кошторисна вартість комплексу школи та ДНЗ становить 98 мільйонів гривень, наразі освоїли 32 мільйони гривень (27 – на будівництво дитячого садочка та до 6 мільйонів на будівництво школи). Наступного року, зі слів директора підприємства-забудовника «Житлобуд-2» Леоніда Стефановича, потрібно робити перерахунок кошторисної вартості і вона збільшиться.

Передбачалося, що будівництво фінансуватимуть із державного та обласного бюджетів. Наразі міська влада готова на співфінансування за рахунок коштів міського бюджету наступного року. За кошти місцевого бюджету планують облаштувати і під’їзні дороги до школи. Проектно-кошторисна документація комплексу коштувала 650 тисяч гривень, які профінансували із міського бюджету.

Володимир Гунчик зазначив, що не вірить у проекти, які мають фінансуватися виключно із держбюджету. Стратегія, мовляв, повинна полягати у співфінансуванні будівництва об’єктів.

Цього року на будівництво школи очікували 30 мільйонів з державного та 3,5 мільйона гривень з обласного бюджетів. Фінансування з держбюджету цьогоріч не було. Освоївши 3,5 мільйона гривень, до кінця року планують завершити будівництво двох поверхів школи. Передбачається, що школа матиме 25-метровий басейн, спортзал, який можна буде використовувати для проведення міжнародних змагань. Як зазначив голова облдержадміністрації, навіть після здачі в експлуатацію школи, не вдасться вирішити проблему з навчанням усіх дітей мешканців мікрорайону. Так, лише у новобудовах навколо школи налічується до тисячі квартир.

«Основні джерела надходження наших внутрішніх бюджетів – це податок з доходів фізичних осіб та плата за користування землею. Сьогодні ми використовуємо лише 25% від того, що можемо отримати, 75% платежів поки що «гуляють». Це приблизно 80 мільйонів гривень – гроші на будівництво шкіл, доріг. Вони в області, не треба їздити в міністерство і просити співфінансування чи субвенції. Потрібно змусити платника податків, який користується землею, проводити платежі», - зауважив Володимир Гунчик.

До цієї проблеми він пообіцяв регулярно повертатися, відповідно до його розпоряджень, розмір надходжень до бюджету буде основним критерієм оцінки роботи голів райдержадміністрацій.


Згідно з проектом здача комплексу в експлуатацію повинна була відбутися у 2015 році. Насправді, терміни здачі школи в експлуатацію залежать від фінансування. За найоптимістичнішими прогнозами, об’єкт можуть завершити вже у наступному році. Втім, Леонід Стефанович вважає, що наступного року реально завершити накриття школи покрівлею та підведення опалення. Здача об’єкта, з його слів, можлива у 2016 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 6 Листопада 2014 19:55
Ці вже набудують разом з Яценюком !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus