USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

10 млн з резервного фонду пропонують віддати на школу №27

20 Жовтня 2017 15:54
Усі кошти з резервного фонду Луцька, а це 10 мільйонів гривень, пропонують спрямувати на будівництво школи №27. Але у такому випадку працівники ЛПЕ залишаться без зарплатні, а у Луцьку взимку не буде за що розчищати замети.

Пропозицію про виділення грошей на школу вніс депутат Тарас Шляхтич під час засідання комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 жовтня під час розподілу бюджетних коштів.

«Часто йде дискусія щодо будівництва школи № 27, тому я вношу реальну пропозицію, аби 10 мільйонів із міського бюджету виділити на її будівництво», - озвучив ініціативу депутат.

Втім, таке рішення, наголосив член комісії, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, не має практичного вирішення проблеми, а навпаки принесе негативні наслідки.

«Для того, аби завершити будівництво школи, необхідно ще 70 мільйонів гривень. Нещодавно ЗМІ писали про те, що Ігор Лапін (нардеп від Луцька, - ред.) «вибив» 15 млн на школу, але там роботи навіть і не розпочалися. З такими темпами було б добре, аби у березні наступного року приступили до її будівництва. Тому позитивного результату від виділення на школу грошей із резервного фонду не буде. Більше того, такий крок буде лише негативним. Цьогоріч прогнозують люту зиму і гроші з резервного фонду будуть потрібні на розчищення міста від заметів. Також там закладені кошти на зарплати працівникам ЛПЕ, а лишити людей без грошей ми не можемо. Тому я пропоную не спустошувати резервний фонд», - наголосив Ігор Поліщук.

Та додав, що цього року з міської казни вже передбачали понад 10 мільйонів на школу. Втім, ці кошти довелося спрямувати на дорогу біля навчального закладу, адже там було суцільне болото.

«Я переконався, що ми ухвалили правильне рішення, попри те, що було багато політики та дискусій. Однак ми вже завершуємо роботу на вулиці Липинського, вартістю 10,36 мільйона гривень. І тепер десятки сотень людей можуть комфортно користуватися дорогою, а не місити болото. А як би їх спрямували на школу - то не мали б дороги, і гроші б ці на школу не освоїли», - додав радник міського голови.

Із цього приводу член комісії Микола Дендіберін зауважив, що забудовник є членом партії БПП, а розпорядник коштів облдержадміністрація, якою теж керує ставленик президента.

«Підрядник – член партії БПП, а голова ОДА Володимир Гунчик теж їхній. То хай би вони трохи потурбувалася про освітній заклад, якщо ж не справляються, то варто віддати тому, хто це зможе зробити. Ігор Палиця це б питання вже давно вирішив», - зауважив Микола Дендіберін.

Своєю чергою, депутат Сергій Була запропонував вирішення проблеми із будівництвом школи. «Ніби кошти є, але підрядник не працює – це дуже дивна ситуація… І взагалі, цей об’єкт вже перетворюють на довгобуд. А насправді питання можна достатньо швидко закрити. Якщо ОДА, яка є розпорядником коштів, неефективно їх використовує, то варто звертатися в Кабмін, аби змінили розпорядника», - зауважив обранець громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 20 Жовтня 2017 19:57
"Втім, ці кошти довелося спрямувати на дорогу біля навчального закладу, адже там було суцільне болото" - ЦЕ БРЕХНЯ дорогу зробили до новобудов та бізнес офісів так вийшло що вона йде повз садок ДО ШКОЛИ ДОРОГА НЕ ЗРОБЛЕНА І НІХТО НАВІТЬ НЕМАЄ ПЛАНІВ ЇЇ РОБИТИ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus