USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Школярі - «піддослідні кролики» в експериментах Табачника. ВІДЕО

2 Вересня 2013 08:52
У Міносвіти грандіозні плани на українських школярів. У 2018 році збираються ввести профільну освіту, йдеться у сюжеті ТСН.

Іншими словами, всім нинішнім п'ятикласникам після девятого класу доведеться обрати профіль навчання, тобто вже мати чітке уявлення, ким бути в житті.

На разі, вся підготовка до профільного навчання залишається лише на папері та називається концепцією. Згідно з нею, у десятому та одинадцятому класах залишиться тільки шість обов'язкових предметів: математика, іноземна мова, природознавство, українська мова та література, історія України і всесвітня, а також фізкультура. Усе інше учні обиратимуть самостійно. «Ви захоплюєтеся українською літературою й історією України – у вас буде шість уроків, а фізики два», - пояснив голова Міносвіти Дмитро Табачник.

Саме через фізику профільне навчання і почали критикувати. Українські науковці написали міністрові Табачнику відкритий лист: «Ви виховуєте націю невігласів - не може бути такого, щоб фізика не увійшла до переліку обов’язкових предметів».

І це було тільки перше зауваження. «Для справжнього профільного навчання потрібно від трьох до п'яти років, а в іншому випадку це буде поглиблене вивчення того чи іншого предмету», - зауважив науковець Лікарчук. «Просто більше годин на якийсь предмет за відсутності бази, технології і таке інше - це також буде профанація профільного навчання», - вважає заслужений вчитель України Віктор Громовий.

Дехто називає профанацією й інше нововведення Міністерства освіти. Цього року всі п'ятикласники обов'язково мусять вивчати другу іноземну мову на вибір. Офіційно це називається новим державним стандартом. «Новий стандарт вступає в силу з першого вересня, а виконувати цей стандарт немає кому», - нарікає заступник директора загальноосвітньої школи Інна Нестоїтер.

Проте чиновники заперечують брак кадрів і звітують натомість про те, що найбільше українських школярів другою іноземною обрали німецьку та російську.
Щоправда, «великий та могутній» тут вчитимуть не від великої любові, а таки через те, що іншу іноземну викладати нікому.

Також за новим державним стандартом інформатику починають вивчати у другому класі. Уже розроблені спеціальні програми, написані барвисті підручники, а от і з комп'ютерами є проблеми навіть у столиці.

Щоправда, у Міністерстві в це не вірять. Нагадаємо, що наразі про нову програму достеменно відомо лише одне: учням п'ятих і других класів перших півроку оцінки не ставитимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
олег4 Показати IP 2 Вересня 2013 11:23
Не важливо яке прізвище у міністра - Табачник, Вакарчук чи "Петренко". Так називаемийн "європейський вибір" для України передбачає приведення системи освіти до рівнем не здатному виховувати грамотну молодь, здатну розвивати становий хребет БУДЬ розвиненої економіки - машинобудування, хімічну промисловість, енергетику, високотехнологічні внутрішні виробничі проекти. Основна мета "євроінтеграції" - знищення України як небезпечного самодостатнього економічного конкурента для Євросоюзу. Доля України та її "європейства" - постачальник дешевої робочої сили для Європи, її надра, земля як ресурс і колосальний ринок збуту. Все це вже було колись вимовлено вустами ще одного "євроінтегратора" - Адольфа Гітлера - "Слов'яни повинні працювати на нас, а в разі, якщо вони нам більше не потрібні, нехай вмирають. Щеплення та охорона здоров'я для них зайві. Слов'янська плодючість небажана ... освіта небезпечна. Досить, якщо вони будуть вміти рахувати до ста ... Кожна освічена людина - це наш майбутній ворог." - а ви тут про "фізику" ))))
Лучанин до олег4 Показати IP 2 Вересня 2013 13:02
В ЄС настільки пагано живеться, що багато хто з українців був вимушений їхати саме туди на заробітки, а не працювати на "самодостатньо економічно конкурентних для Євросоюзу" підприємствах, де заробітна плата за ту ж саму роботу відрізняється в більш ніж 10 разів (порівняєм 1500 грн і 1500 євро). Про медицину взагалі смішно, коли Ви останній раз були в лікарні? Там зараз за будь-яку процедуру потрібні "благодійні внески", чому ж наші чиновники їздять лікуватиьс саме в ЄС а не в наших лікарнях? Так що Євроінтеграція - вибір свідомих Українців,решта вибирає мутний союз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus