USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Школярі Любомльщини віддають перевагу харчуванню в торгових точках, а не у шкільній їдальні

16 Лютого 2009 14:04
Питання організації дитячого харчування у загальноосвітніх закладах Любомльського району та використання коштів на ці цілі розглядали на нараді керівників освітніх закладів району. Про це 16 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Перед присутніми з відповідними інформаціями виступили головний бухгалтер райво Ірина Дроздович, методист Ольга Масловська, лікар санепідемстанції Ольга Богачевська. Фахівці розповідали, що гаряче харчування учнів організовано у всіх 44 школах. Ним охоплено 5058 учнів, що складає 95,8% загальної кількості.
Як інформує сайт Любомльської РДА, безкоштовно харчуються 36 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 383 дитини з малозабезпечених сімей, учні 1-4 класів. У 2008 році на харчування виділяли майже 850 тисяч гривень бюджетних та більше 20 тисяч гривень позабюджетних коштів.
Проведено плідну роботу з посилення матеріально-технічної бази харчоблоків у навчальних закладах, на що витрачено майже 30 тисяч гривень. Вартість обіду для одного учня складає 2,70 гривні. Водночас задля їх здешевлення більшість сільських шкіл веде підсобне господарство.
Також заклади вирощують зернові і кормові культури, кошти від реалізації яких спрямовуються на покращення харчування, зниження його вартості. У роботі наради брав участь і виступив перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Склянчук.
Він зазначив, що від якісного та калорійного харчування у школах у великій мірі залежить здоров’я дітей, а це – наше майбутнє. Водночас непокоїть, що певний відсоток учнів, маючи фінансові можливості харчуватися у шкільній їдальні, віддають перевагу розміщеним поряд торговим точкам, де нерідко купують продукцію, користь від якої дуже і дуже сумнівна. Тож дирекції закладів варто звернути увагу на проблему.
Також звертали увага на контроль за харчуванням учнів, які представляють наш район на різного роду обласних заходах, зокрема спортивних. Завершуючи виступ, представник влади відмітив тенденцію до зменшення площі земель, які оброблять загальноосвітні заклади.
«Цю проблему можна вирішити, райдержадміністрація готова сприяти керівництву шкіл у питаннях додаткового виділення земельних ділянок», – відмітив Володимир Склянчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus