USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З початку року в світі вбили 56 журналістів

12 Жовтня 2018 21:13
У світі за дев'ять місяців 2018 року 56 журналістів були вбиті через професійну діяльність. Таким чином, цей показник вже зараз вище, ніж за весь 2017 рік, коли було вбито 55 осіб.

Про це повідомляє на своєму сайті міжнародна недержавна організація захисту прав людини, яка оберігає свободу слова у всьому світі, «Репортерів без кордонів».

«Репортери без кордонів» додають, що всього у зонах військових дій загинуло 29 репортерів, що складає 52% серед усіх вбитих журналістів.

Зазначається, що лише в Афганістані загинуло 13 журналістів. Зокрема, 30 квітня було вбито 10 журналістів: 9 з них в результаті подвійного бомбардування в Кабулі, названого найсерйознішим нападом в країні з моменту поразки талібів у 2001 році, а згодом у місті Хост застрелили журналіста BBC Ахмада Шаха.

«5 кореспондентів загинуло в Ємені. У цій країні журналісти гинуть не під бомбами, а в тюрмах, стаючи жертвами жорстокого поводження. Така доля спіткала журналіста Анвара аль-Ракана, якого катували близько року. Його родина розповідає, що журналіста випустили на волю у критичному від голоду, тортур та хвороб стані, він помер 2 червня. Крім того, ще як мінімум 10 журналістів та один громадянський журналіст перебувають у єменських в'язницях, даних про них майже немає», - наголосили «Репортери без кордонів».

Крім того, за їхніми даними, двох журналістів було вбито в Сомалі (одного - під час поліцейської перевірки, іншого - зарізали на виході з редакції).

«Залишається багато «сірих зон» у вбивстві трьох російських журналістів у Центральній Африці (Орхан Джемаль, Кирило Радченко та Олександр Расторгуєв). Їх вбила група невідомих бойовиків у липні під час розслідування журналістами присутності найманців, які відносяться до російської приватної військової компанії Вагнера, відомій також своєю діяльністю в Сирії», - підсумували в організації і додали, що ще по двоє журналістів загинули у Пакистані, Палестині та Сирії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus